Eğitim Sks Nedir? Üniversitelerde Sks Neler Yapar?

Sks Nedir? Üniversitelerde Sks Neler Yapar?

22.03.2021 - 21:32 | Son Güncellenme:

Üniversitelerde, çeşitli görevleri yerine getirmek adına farklı birimler bulunmaktadır. SKS de bunların arasında yer almaktadır. SKS nedir? Üniversitelerde SKS hangi görevleri yerine getirir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Sks Nedir Üniversitelerde Sks Neler Yapar


SKS, üniversitelerde çeşitli temel görevleri yerine getirmeyi amaçlar. Devlete bağlı bir birimdir. Öncelikli amaçları, öğrencilerin eğitim süreçlerini tamamlamak ve hedeflerine ulaşabilmelerinde onlara yardımcı olmaktır. Kültür, sağlık ve spor alanında çeşitli hizmetleri sağlamaktadır.

SKS Nedir?

SKS ifadesinin açılımı Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığıdır. Bu alanlarda çalışmalar gerçekleştirmek üzere yetkilidirler. Öğrencilerin üniversite deneyimlerini çok daha nitelikli hale getirmeye amaçlamaktadırlar. Bazı temel görevleri bulunmaktadır.

SKS Görevleri Nelerdir?

SKS’nin üniversite içerisinde yapmakla yükümlü olduğu pek çok konu bulunmaktadır. Akademik, sosyal ve kültürel amaçlı geziler bunların başında gelmektedir. Seminer ve söyleşiler de yapabilen bu birim, tıp alanında başarılı isimlerle kariyer söyleşileri yapmak üzerine de görevlidirler.

Ulusal ve uluslararası öğrenci kongreleri, kişisel gelişim kursları, müzik ve fotoğrafçılık kursları gibi kurslar açabilmelerinin yanında; turnuva yarışmaları da düzenleyebilirler. Sergiler ve bahar şenlikleri ile birlikte öğrencilerin kültür birikimlerine ciddi anlamda katkı sağlamaya çalışırlar.

Yazarlar