Sözlük Fizik Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Fizik Neden Önemlidir?

Fizik Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Fizik Neden Önemlidir?

18.02.2022 - 04:36 | Son Güncellenme:

Sayısal bilimler inceledikleri konulara göre birçok türe ayrılır. Canlıların üreme, beslenme ve avlanma süreçlerini inceleyen bilim dalına biyoloji denir. Matematik, aritmetik ve trigonometri ise sayıları ve üçgenleri inceler. Sayısal bilimler arasında yer alan fiziğin ilgilendiği alanlar madde ve enerjidir. Maddenin halleri, enerjinin geçirdiği dönüşümler ve bunların birbirleriyle olan etkileşimleri, fiziğin temel konularıdır. Fizik nedir ve neden önemlidir detayları ile derledik.

Fizik Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Fizik Neden Önemlidir


Fizik bilimine önemli katkılar sunan bilim insanları ve en önemli eserleri şunlardır:
1- Albert Einstein - İzafiyet Teorisi: Görelilik Kuramı
2- Erwin Schrödinger - Yaşam Nedir
3- James Clerk Maxwell - Özdek ve Devim

Fizik Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Maddenin yapısını ve enerjiyi inceleyen bilim dalına fizik denir. Bu kelimenin yan anlamı suret ve dış görünüştür. Örneğin: ''Fiziği düzgün'' ifadesinde, fizik sözcüğü vücut anlamında kullanılır.

Fizik Neden Önemlidir?

Fizik, içinde yaşadığımız dünyayı ve bu dünyanın içindeki cisimler hakkında bilgi edinmemizi sağlar. Maddenin halleri ve yapısına dair yapılan araştırmaların sonunda elde ettiğimiz bilgiler, birçok teorinin gelişmesine olanak tanımıştır. Bu teorilerden en meşhuru İzafiyet Teorisidir.

Madde ve enerjinin zaman ile ilişkisini açıklayan izafiyet teorisi, kuantum fiziğinin gelişmesini sağlamıştır. Bu teoriye göre zaman, enerjinin yoğunluğuna göre, her yerde farklı hızda geçer. Bu teori dolaylı olarak metafizik alanında da devrim niteliğinde yeniliklerin yaşanmasına zemin hazırlamıştır.