Sözlük Kerhen Ne Demek? Kerhen Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Kerhen Ne Demek? Kerhen Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

03.08.2021 - 16:25 | Son Güncellenme:

Türkçede birçok kelime olmasına rağmen çok fazla eski kelime de bulunmaktadır. Eski kelimeler çok nadir karşınıza çıktığı için anlamlarını bilmiyor olmanız mümkündür. Kerhen kelimesi eski zamanlarda oldukça sık kullanılan kelimelerden bir tanesidir. Kerhen kelimesinin anlamı nedir? Kerhen kelimesinin TDK sözlüğündeki anlamı nedir? Sizler için kerhen kelimesi ile ilgili merak edilenleri derledik.

Kerhen Ne Demek Kerhen Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Kerhen kelimesi eskimiş bir kelime olmasıyla birlikte zorla yapılan işler için kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

Kerhen Ne Demek?

Kerhen kelimesi dilimize Arapça dilinden girmiştir. Kerhen günümüzde kullanılan bir kelime değildir eskimiş bir kelimedir. Kerhen kelimesi zarf olarak kullanılmaktadır. Kerhen kelimesi istemeyerek anlamına gelmektedir. Arapça kerh yani iğrenmek kelimesinden gelmektedir. Kerhen kelimesi gönülsüz kabul edilen işler için kullanılmaktadır.

Kerhen TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Kerhen kelimesine TDK sözlüğünde bakıldığında 2 farklı anlam çıkmaktadır. Kerhen kelimesinin TDK sözlüğünde ki ilk anlamı tiksinerek ve iğrenerek olarak verilmiştir. Kerhen kelimesinin TDK sözlüğündeki ikinci anlamı istemeyerek, istemeye istemeye ve gönülsüz olarak şeklinde verilmiştir. TDK sözlüğünde verilen anlamların tamamı zarf olarak verilmiştir.