Sözlük Kuyum Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kuyumcu Ne İş Yapar?

Kuyum Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kuyumcu Ne İş Yapar?

05.01.2022 - 15:06 | Son Güncellenme:

Halk arasında pek çok kişi kuyumcunun ne olduğunu bilir. Ancak aynı zamanda bu kelimenin kuyum üzerinden geldiği fazla bilinmez. Peki, kuyum ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Kuyumcu ne iş yapar tüm detayları ile derledik.

Kuyum Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Kuyumcu Ne İş Yapar

Kuyumcu kelimesi kuyum üzerinden türemiş bir sözcük olarak ön plana çıkar. Her ikisi de aynı sektörü ve yapıyı ifade etmektedir. Ancak işleyiş bakımından değişik anlamlara sahip olduklarını söylemek mümkündür.

Haberin Devamı

 Kuyum Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Altın, gümüş, platin ve bronz gibi önemli cevherleri ham halinde alarak işlenmiş hale getirilmesi kuyum olarak bilinmektedir. Günümüzde birçok önemli maden bu şekilde özel olarak hammadde üzerinden işlenmektedir.

 Farklı şekilleri getirilmesi ile beraber amaca uygun birçok alanda kullanılır. Özellikle süs eşyası ve yatırım amaçlı önemli yere sahip olduklarını söylemek mümkün. Genel olarak Türk Dil Kurumu üzerinden bu şekilde ele alınması ile kuyum kelimesi ifade edilir.

 Kuyumcu Ne İş Yapar?

 Halk arasında kuyum işi aynı zamanda kuyumculuk olarak da bilinmektedir. Diğer bir ifadeyle hammadde üzerinden değerli madenlerin işlenmesi ile bunun satışının yapılması şeklinde anlatmak mümkün. Bu konuda en başta altın ve mücevherler şüphesiz ön plana çıkmaktadır. Hatta günümüzde piyasa ve borsa konusunda önemli bir yere sahip olduklarını ifade etmek gerekir. Bu doğrultuda hem yatırım amaçlı hem de süs olarak kullanılması üzerinden öne çıkarlar.