Sözlük Mol Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Mol Sayısı Nasıl Bulunur?

Mol Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Mol Sayısı Nasıl Bulunur?

15.01.2022 - 15:01 | Son Güncellenme:

Fizik üzerinden taşıdığı anlam ile beraber mol önemli bir yer tutar. Aynı zamanda mol sayısı olarak da ön plana çıkmaktadır. Peki, mol ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Mol sayısı nasıl bulunur tüm detayları ile derledik.

Mol Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Mol Sayısı Nasıl Bulunur

 Birçok farklı yabancı köken kelime üzerinden Türkçe yerleşmiş sözcükler içerisinde mol gelmektedir. Günlük yaşamda kullanılmaması ile beraber daha çok fizik üzerinden önemli bir yere sahiptir.

Haberin Devamı

 Mol Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Bir avogadro sayısınca molekül içeren özdek nicelik moral olarak bilinmektedir. Aynı zamanda avagadro sayısı kadar tanecik içeren madde miktarı olarak da ifade etmek mümkün. Türk Dil Kurumu kapsamında bu anlamları ile birlikte fizik üzerinde değerlendirilir.

 Mol Sayısı Nasıl Bulunur?

 Mol kelimesi taşıdığı anlam ile beraber özellikle fizikte mol sayısı olarak bilinmektedir. Bu doğrultuda avagadro sayısı kadar taneciğe sahip olan madde miktarı mol sayısı şeklinde anlatılır. Bu sebepten dolayı atom üzerinden öne çıkan hesaplamalar doğrusunda kullanılan önemli bir terimdir. Fizik üzerinden birçok farklı konuda önemli oranda değerlendirilir.