Sözlük Müvekkil Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Müvekkil Kime Denir?

Müvekkil Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Müvekkil Kime Denir?

09.08.2021 - 01:22 | Son Güncellenme:

Taşınmış olduğu anlamı ile beraber günümüzde hala doğrudan kullanılan sözcükler arasında müvekkil geliyor. Peki, müvekkil ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Müvekkil kime denir tüm detayları ile derledik.

Müvekkil Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir Müvekkil Kime Denir

Kökeni Arapça olan bu kelime Türkçede genel olarak mahkemelerde kullanılan bir sözcüktür. Tabii nadir de olsa günlük yaşamda değişik amaçlar altında kullanılan bir kelime olarak da ön plana çıkar.

Haberin Devamı

 Müvekkil Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Türk Dil Kurumu açısından ele alındığı vakit bu sözcük, ‘Birini kendine vekil olan olarak seçen erkek’ şeklinde ifade edilmektedir. Arap ülkelerinde günlük yaşamda da çok fazla kullanılan bir kelimedir. Ancak Türkçede daha çok hukuk alanında değerlendirilen bir kelime olarak ön plana çıkar.

 Müvekkil Kime Denir? 

 Kendisini vekil ile temsil edilen kişi müvekkil olarak bilinmektedir. Özellikle hukuk alanında herhangi bir olay karşısında avukat tutmuş kişi olarak da anlatmak mümkün. Bu bağlamda Türkçede hukuk alanında direkt olarak anlamı üzerinden değerlendirilen en önemli sözcüktür. Bir kişi avukat tuttuğu itibaren kısaca ve müvekkil olarak öne çıkar.