Sözlük Onanmak Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Hukukta Onanma Nedir?

Onanmak Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Hukukta Onanma Nedir?

20.05.2022 - 14:24 | Son Güncellenme:

Onanma hukuki terimlerden biridir. Pek çok ceza ve idari davalarda hukuki onanma süreci yaşanmaktadır. Onanmak yapılan herhangi bir ceza davranışının ardından karar kurulunun temyiz kararı vermesi anlamlarına gelmektedir. Onanma hem yerel mahkemeler hem de istinaf mahkemeleri tarafından karara bağlanmaktadır. Onanmak ne demek, TDK sözlük anlamı nedir ayrıntıları ile derledik.

Onanmak Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Hukukta Onanma Nedir

 Hukukta onanma terimi ceza davalarında sıkça geçmektedir. Durumu net olarak ifade etmek gerekirse Yargıtay tarafından verilen temyiz kararı olarak açıklanmaktadır. Onanmak genellikle istinaf ve yerel mahkemeler tarafınca karara bağlanmaktadır.

Haberin Devamı

 Onanmak Ne Demek ve TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Ceza davalarında Yargıtay’ın verdiği temyiz kararına onanmak denilmektedir. TDK sözlük anlamı bakımından da aynı şekilde ifade edilmektedir. Onanmak genellikle yerel ve istinaf mahkemelerinin ceza davaları için verdiği kararlardan biridir. Açılan davanın herhangi bir hukuka aykırı durumu olmadığını ifade eder.

 Hukukta Onanma Nedir?

 Hukukta onanma kelimesi açılan ceza davalarında mahkemenin vermiş olduğu temyiz kararlarından biridir. Bu duruma göre açılan davanın hukuka aykırı hiçbir durum ifade etmediği gösterilir.