Sözlük Sindirmek Ne Demek? Sindirmek Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Sindirmek Ne Demek? Sindirmek Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

14.01.2022 - 14:18 | Son Güncellenme:

Kelimeler hakkında bilgi sahibi olan kimseler hep bir adım önde sayılırlar. Bu kişiler kendilerini ifade etme konusunda oldukça başarılıdır. Bu da özellikle iş hayatında son derece önemli kabul edilir. Sık sık kullanılan bir kelime olarak değerlendirilen sindirmek kelimesinin ne demek olduğunu ve TDK sözlük anlamının ne olduğunu detayları ile sizler için derledik.

Sindirmek Ne Demek Sindirmek Tdk Sözlük Anlamı Nedir

 Sindirmek kelimesi geniş bir kullanım alanına sahip olmanın yanı sıra aynı zamanda en çok kullanılan kelime olarak biliniyor. Bu kelime her alanda ve herkes tarafından kullanılabilir durumda. Sindirmek kelimesinin genel anlamı korumasını, çekinmesini sağlamak ya da birinin korkmasına, çekinmesine yol açmak demektir.

Haberin Devamı

 Sindirmek Ne Demek?

 Sindirmek kelimesi bir kimsenin korkmasını sağlamak ya da çekinmesini sağlamak demektir. Vazgeçirmek anlamında da kullanılabiliyor. Sindirmek aynı zamanda yiyeceklerin vücutta kana karışabilecek hale gelmesi demektir.

 Sindirmek Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Sindirmek kelimesinin TDK sözlük anlamı vazgeçirmek, korkmasını sağlamak ya da çekinmesine yol açmak demektir. Bunla beraber besinlerin vücutta kana karışabilecek kıvama gelmesi demektir.