Sözlük Sökün Etmek Ne Demek? Sökün Etmek Deyiminin Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Sökün Etmek Ne Demek? Sökün Etmek Deyiminin Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

26.06.2022 - 02:07 | Son Güncellenme:

Sökün etmek bir deyimdir ve cümle içinde kullanılması mümkündür. Sökün etmek, çıka gelmek ya da birbiri ardında görünmek anlamındadır. Aynı zamanda art arda gelmek anlamında da sökün etmek tabirinin kullanımı doğrudur. Sökün etmenin ne demek olduğuyla birlikte deyimin TDK sözlük anlamını da tüm detayları ile derledik.

Sökün Etmek Ne Demek Sökün Etmek Deyiminin Tdk Sözlük Anlamı Nedir


Sökün etmek art arda gelmek ya da birbiri ardında görünmek anlamındadır. Bir şeyin çıkagelmesi durumunda da sökün etmek deyimi kullanılabilir.

Sökün Etmek Ne Demek?

Sökün etmek TDK sözlük anlamı olarak bir şey gelmesi ya da art arda gelmek anlamındadır. Sökün kelimesi se tek başına yol açmak ya da yara yara gelmek demektir.

Sökün Etmek Deyiminin TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Sökün etmek deyiminin anlamı birbiri ardından görünmek, bir şey çıka gelmek ya da art arda gelmek anlamındadır. Bir anda gelen ya da birden beliren şeyler için sökün etmek deyiminin kullanılması doğru olur. Örneğin bir anda gelen ve gökyüzünde beliren kuşlar için 'kuşlar gökyüzüne sökün ettiler' demek doğrudur. Ya da bir düğünün aniden kalabalıklaşması halinde 'davetliler düğüne sökün ediyorlar' denebilir.