Eğitim Temporal Kemik Nedir, Nerede Bulunur? Kısaca Görevleri Nelerdir?

Temporal Kemik Nedir, Nerede Bulunur? Kısaca Görevleri Nelerdir?

08.12.2021 - 04:59 | Son Güncellenme:

İnsan vücudunda farklı görevleri olan bazı kemikler bulunuyor. İnsanların vücudunda bulunan kemiklerden biri olan temporal kemik pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Temporal kemiğin ne olduğu ve tam olarak vücudun neresinde olduğu merak edilebiliyor. Önemli kemiklerden olması sebebiyle kişilerce görevleri de araştırılıyor. Temporal kemik nedir, nerede bulunur? Kısaca görevleri nelerdir? Temporal kemiğiyle alakalı sizlere detayları derledik.

Temporal Kemik Nedir, Nerede Bulunur Kısaca Görevleri Nelerdir

Vücutta bulunan kemiklerden biri olan temporal kemiğin önemi oldukça büyüktür. Temporal kemik, kafatasında yer alan bir kemiktir. Kafatasının oluşumunda etkili olan ve çift kemikten oluşan bir kemik türüdür.

Temporal Kemik Nedir, Nerede Bulunur?

Vücudun belirli kısımlarında bulunan kemikler vücudun fonksiyonları için önemli bir konudur. Vücutta bulunan her bir kemiğin kendi içinde görevleri vardır. Temporal kemik vücudun kafatasında yer alan bir kemik türüdür. Kafatasını oluşturmak için yardımcı olan kemiklerden biridir. Sinir ve kan damarları temporal kemik üzerinden geçiyor. Önemli bir kemik olması nedeniyle, hasar görmesi durumunda ortaya büyük riskler çıkabiliyor. Kafanın kemiklerini oluşturan önemli bir kemik türüdür.

Kısaca Görevleri Nelerdir?

Temporal kemik kafatasında bulunan ve oldukça önemli olan bir kemiktir. Temporal kemiğin içerisinde geçen sinir ve kan damarları bulunuyor. Kemiğin yaralanması durumunda, yüz kaslarında büyük sorunlar ve işitme kaybına neden olabiliyor. Önemi oldukça büyük olan temporal kemiğin birçok görevi bulunuyor. Temporal kemik, şakak adı verilen yüzüm kısımlarını desteleme görevine sahiptir.

Yazarlar