Eğitim TEOG yerleştirmelerinde yaşanan karmaşaya yeni formül

TEOG yerleştirmelerinde yaşanan karmaşaya yeni formül

01.12.2014 - 10:03 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı yeni formüle göre, TEOG sonuçları açıklandıktan sonra öğrencilerin yerleştirme puanları belli olduğu ilk hafta özel okulların kayıt takvimi de başlatılacak. Bu süre en fazla bir hafta olacak. Benzer sistem açık lise kayıtlarında da yapılacak.

TEOG yerleştirmelerinde yaşanan karmaşaya yeni formül

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’nda (TEOG) yaşanan özel okul sorununu çözmek için formül bulundu. TEOG yerleştirmelerinde yaşanan karmaşayı çözmek için bu yıl özel okullara erken kayıt sistemi getirilecek. Özel okulların kayıtları puanların belli olduğu tarihte yani Temmuz'un ilk haftasında başlayacak.

Kaydını özel okula yaptıran öğrenci e-okul sisteminde görüleceğinden, devlet okullarına otomatik olarak yerleştirilemeyecek. Özel okullarda Temmuz'un ilk haftasında başlayacak. Kayıtlar en fazla bir hafta sürecek. Devlet okuluna ancak nakille geçiş yapılabilecek.

ÖZELE GİDEN DEVLETE KAYIT YAPTIRAMAYACAK

TEOG sonuçlarının açıklanacağı 2015 yılı Temmuz'un ilk haftasında, aynı anda da özel okullara kayıt için süre verilecek. Bu sürede hem özel okullar, hem de açık liseye gitmek isteyenler tercih edecekleri okullara kayıt yaptıracak. Kaydını yapan öğrenciler de devlet okullarının listesinden çıkacak. Böylece devlet okulları listesinde yer almayan çocukların otomatik olarak bir okula yerleştirilmesine de gerek kalmayacak.