Eğitim Vantilatör Kayışı Nedir, Ne İşe Yarar? V Kayışı Koparsa Ne Olur?

Vantilatör Kayışı Nedir, Ne İşe Yarar? V Kayışı Koparsa Ne Olur?

22.04.2022 - 15:34 | Son Güncellenme:

Vantilatör kayışı, çok sayıda motorun çalışması için önemli olan parçaların arasında yer almaktadır. Vantilatör kayışları belirli sürelerde değişimi yapılmalıdır. Motorların istikrar ve sağlıklı çalışması için Vantilatör kayışının önemi yüksektir. Vantilatör kayışı nedir? Vantilatör ne işe yarar? Vantilatör V kayışı koparsa ne olur ayrıntıları ile derledik.

Vantilatör Kayışı Nedir, Ne İşe Yarar V Kayışı Koparsa Ne Olur

 Vantilatör kayışı, günümüzde en çok motorlu araç taşıtların kullanılmak ile birlikte belirli periyotlarda bakım işlemlerinin yapılması gerekmektedir. Vantilatör kayışı, motorun en önemli parçalarının arasında yer almaktadır. 

Haberin Devamı

 Vantilatör Kayışı Nedir, Ne İşe Yarar?

 Motorlu araçlarda, soğutma ve akü şarj gibi mekanizmaların düzenli çalışması için motordan aldığı gücü diğer parçalara aktarmaya yarayan parça olarak tanımlanması mümkündür. Motorlu araçlar için Vantilatör kayışının önemi yüksektir. Kopması veya yeterli aktarmayı sağlamaması halinde daha büyük sorunların oluşmasına neden olur. Vantilatör kayışları sürücünün hatasına bağlı olarak kopan malzemeler olmayıp, zaman ile aşınma sonucunda yıpranmaktadır.

  V Kayışı Koparsa Ne Olur?

 Seyir halinde V kaşının kopması halinde alternatör gerekli olan elektrik miktarını alamadığı için soğutma sisteminin çalışmaması, bu da aracın hararet yapmasına neden olmaktadır. Hararet yapan araçlara erken müdahale edilmemesi halinde yüksek maddi kayıplar meydana gelmektedir. Motorda bulunan V kayışı ustalar tarafından takılmalı ve belirli dönemlerde değişim işlemleri yapılması gerekmektedir. Motor aksamının düzgün ve sorunsuz çalışması için V kayışı ihtiyaca uygun çalışması ve tüm parçalara yardımcı olması önemlidir.