Eğitim Yemiş Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Yemiş Neye Denir?

Yemiş Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Yemiş Neye Denir?

20.06.2021 - 01:14 | Son Güncellenme:

Yemiş kelimesi Türkçe de sık sık kullanılan bir kelimedir. Yemiş kelimesinin kullanıldığı birçok durum bulunmaktadır ve uzun zamandır dilimizde bulunan bir kelimedir. Yemiş ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Yemiş kelimesi dilimize hangi dilden geçmiştir? Yemiş kelimesinin kaç anlamı vardır? Sizler için yemiş kelimesi ile ilgili merak edilenleri derledik.

Yemiş Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Yemiş Neye Denir

Yemiş kelimesinin diğer bir ismi incirdir.

Yemiş Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Yemiş kelimesinin kökeni Türkçedir ve uzun zamandır dilimizde bulunmaktadır. TDK Sözlük anlamına göre iki anlamı bulunmaktadır. İlk olarak yemiş kelimesi meyve anlamında kullanılır. Diğer bir anlamı ise incirdir. Meyve veya yemişin anlamı, bitkilerde, döllenme sonunda çiçeği meyve yapraklarından oluşan ve tohumu taşıyan organdır. Ek olarak yemiş kelimesi kuru meyveler içinde kullanılır.

Yemiş Neye Denir?

Yemiş kelimesinin asıl anlamı incirdir. İncir yani yemiş, ana vatanı Doğu Akdeniz olan ve ağaçta yetişen bir meyve türüdür. Besin değeri oldukça yüksektir ve insanlar tarafından sevilen bir meyve türüdür. Oldukça lezzetli ve tatlı olan yemiş birçok şekilde kullanılabilir. Reçel, hoşaf şeklinde de oldukça sevilir.