Zıt Anlamlı Kelimeler Gösterişli Zıt Anlamlısı Nedir? Gösterişlinin Zıt Anlamı Olan Kelimeler

Gösterişli Zıt Anlamlısı Nedir? Gösterişlinin Zıt Anlamı Olan Kelimeler

04.03.2021 - 17:29 | Son Güncellenme:

Gösterişli kelimesi bir şeyin çok güzel, mükemmel olmasını ifade eden bir kelimedir. Bir nevi ihtişam anlamına gelir. Harikulade şeklinde de kullanılan bir kelimedir. Bütün güzel manalarını içerisinde bulunduran bir sözcüktür. Gösterişli zıt anlamlısı nedir? Gösterişlinin zıt anlamı olan kelimeler nelerdir? Bu soruların cevaplarını ve bu sorular ile ilgili bilgileri detayları ile derledik.

Gösterişli Zıt Anlamlısı Nedir Gösterişlinin Zıt Anlamı Olan Kelimeler

Gösterişli kelimesi bir şeyin her yönden kusursuz olmasını ifade etmek için kullanılan bir kelimedir.

Gösterişlinin Zıt Anlamı Olan Kelimeler

Gösterişli kelimesi bir şeyin her yönden çok güzel olduğunu gösteren aynı zamanda bir sıfat türü olan kelimelerden birisidir. Bir sıfat olarak kullanımı çok farklı örneklere sahiptir.

Gösterişli bir düğün, gösterişli ev, gösterişli kadın ve benzeri gibi söz öbeklerinde önüne geldiği kelimeyi anlamı ile niteleme görevi ne sahiptir. Bu sebeple günümüzde insanların çok sık kullandığı kelimelerden birisidir. Gösterişli kelimesinin zıt anlamlı olan ifadesini ise sade kelimesi oluşturur. Sade kelimesi ise bir şeyin daha duru, daha tek bir düzeyde olmasını ifade eder. Bir nevi gösterişli kelimesinin anlamının tam karşısında yer alır.