Zıt Anlamlı Kelimeler Yokuş Zıt Anlamlısı Nedir? Yokuşun Zıt Anlamı Olan Kelimeler

Yokuş Zıt Anlamlısı Nedir? Yokuşun Zıt Anlamı Olan Kelimeler

04.03.2021 - 17:30 | Son Güncellenme:

Yokuş kelimesi, aşağıdan yukarıya doğru gidildikçe yükseliş durumu gösteren eğimli yer, yani iniş karşıtı olarak kullanılan bir sözcüktür. Bu bakımdan günlük yaşamda sıklıkla kullanımı söz konusu olan kelimeler arasında yerini almıştır. Sizin için Yokuş zıt anlamlısı nedir? Yokuşun zıt anlamı olan kelimeler şeklindeki konu başlığı tüm detayları ile birlikte derledik.

Yokuş Zıt Anlamlısı Nedir Yokuşun Zıt Anlamı Olan Kelimeler

Yokuş kelimesinin ifade ettiği anlamın karşıtı şeklinde yani zıttı olarak kullanılan sözcük yahut sözcükler ise yokuş zıt anlamlısı kelimeler olarak ifade edilmektedir.

Yokuşun Zıt Anlamı Olan Kelimeler

Yokuş kelimesi aşağıdan yukarıya doğru gidilme durumu söz konusu olduğunda yükseliş durumu gösteren eğimli yer ifade etmektedir. Aynı şekilde iniş karşıtı olarak kullanılan bir sözcük olma özelliği barındırmaktadır. Bu durumda yokuş sözcüğünün ifade etmekte olduğu durumun tam tersi, karşıtı diğer bir ifade ile zıttı olan anlamda kullanılan kelime yahut kelimeler, yokuşun zıt anlamı kelimelerdir.

Bu bakımdan yokuş kelimesinin zıttı olan kelime veya kelimeleri öğrenerek gerektiği zamanla rahatlıkla kullanmak mümkün hale gelecektir. Bu kapsamda yokuş kelimesinin zıt anlamlı karşılığı olan kelime "iniş" kelimesidir.