Zıt Anlamlı Kelimeler Zayıf Zıt Anlamlısı Nedir? Zayıfın Zıt Anlamı Olan Kelimeler

Zayıf Zıt Anlamlısı Nedir? Zayıfın Zıt Anlamı Olan Kelimeler

04.03.2021 - 17:30 | Son Güncellenme:

Zayıf kelimesi günlük hayatta karşımıza sıkça çıkmaktadır. Zayıf kelimesi cümle içerisinde hem gerçek hem de mecaz anlamda kullanılmaktadır. Ancak bu kelimenin daha çok gerçek anlamı bilinmekte ve kullanılmaktadır. Zayıf zıt anlamlısı nedir? Zayıfın zıt anlamı olan kelimeler nelerdir? Bu soruların yanıtlarını açıklamalarıyla sizler için derledik.

Zayıf Zıt Anlamlısı Nedir Zayıfın Zıt Anlamı Olan Kelimeler

Zayıf kelimesi anlamı sıska cılız vücudunda derisi altında eti yağı bulunmayan anlamını ifade etmektedir. Buna sebepten zayıf kelimesini ile günlük hayatımızda sıkça karşılaşmaktayız.

Zayıfın Zıt Anlamlı Olan Kelimeler

Zayıf kelimesinin manası bir kişinin kilo bakımından düşük bir değere sahip olmasını ifade eder. Gerçek anlam bakımından tanımı yapıldığında tanımı bu şekilde ifade edilmektedir. Bunun yanı sıra bir de mecaz anlam şeklinde kullanıldığı yerler de bulunur. Bu anlamda kullanıldığı anlam genellikle kişinin iradesini veya karakterini güçsüz olduğunu ifade etmek amacı ile kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

Örnek olarak ne kadar zayıf iraden var cümlesinde zayıf mecaz anlam da kullanılmıştır. Bu kelimenin zıt anlamı olan şişman kelimesi ise gerçek anlamlı kullanılan bir kelimedir. Şişman kelimesi manası bir kişinin kilo bakımından yüksek bir rakama sahip olmasını ifade eder.