Ekonomi 2022’nin ilk yarısı ‘385 milyar TL’lik gelir rakamı yazdı

2022’nin ilk yarısı ‘385 milyar TL’lik gelir rakamı yazdı

18.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Koç Holding, 2022 yılının ilk yarısında konsolide bazda toplam 385.9 milyar TL gelir elde ederken, 14.9 milyar TL kombine yatırım gerçekleştirdi.

2022’nin ilk yarısı ‘385 milyar TL’lik gelir rakamı yazdı

İlk yarı finansal sonuçlarını değerlendiren Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Yılın ilk yarısında küresel ölçekte devam eden belirsizlikler, Rusya – Ukrayna savaşının neden olduğu dalgalanmalar ve zorlu piyasa koşullarına rağmen Koç Topluluğu olarak güçlü bilançomuz, disiplinli yönetim anlayışımız, çeşitlendirilmiş portföy yapımız ve sağlam tedarik zincirimizin desteğiyle başarılı bir dönemi geride bıraktık. Ülkemize olan inancımızla yatırımlarımızı kararlılıkla sürdürdük. Kombine yatırımlarımızı bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla iki katına çıkartarak 14.9 milyar TL’ye yükselttik. Böylece son 5 yılda yaptığımız toplam yatırım 65 milyar TL’ye ulaştı. Yılın geri kalan döneminde disiplinli ve ihtiyatlı bir yaklaşımla faaliyetlerimizi sürdürürken, ülkemiz ve topluluğumuz için değer yaratmaya devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

“Koç Topluluğu olarak koşullar ne olursa olsun ülkemizin geleceğine olan inancımızla çalışmayı ve üretmeyi sürdürüyoruz” diyen Levent Çakıroğlu şöyle devam etti:

“İstanbul Sanayi Odası tarafından yapılan ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması’nda önceki yıllarda olduğu gibi şirketlerimizle birlikte zirvede yer aldık. Yapılan araştırma sonucunda Tüpraş birinci, Ford Otosan ikinci, Arçelik sekizinci, Tofaş onuncu sırada yer aldı. Diğer yandan Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından belirlenen ‘Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı Araştırması’nda Ford Otosan bir kez daha birinci oldu. Araştırmaya göre Tüpraş üçüncü, Arçelik altıncı sırada yer aldı.”