Ekonomi 500 milyon dolarlık kaynak sağladı

500 milyon dolarlık kaynak sağladı

03.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bu yılın başında DPR seküritizasyon programı altında 2 yıl geri ödemesiz toplam 5 yıl vadeli 2 milyar dolar tutarında bir fonlama işlemi gerçekleştiren VakıfBank, şimdi de uluslararası bir banka ile 500 milyon dolar tutarlı ve 5 yıl vadeli yeni bir teminatlı fonlama işlemine imza attı.

500 milyon dolarlık kaynak sağladı

Son dönemde yaşanan gelişmeler neticesinde Türkiye’ye yönelik hızla iyileşen yatırımcı algısına dikkat çeken VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, başarıyla tamamlanan işlemin VakıfBank’a ve Türkiye’ye yönelik artan güvenin bir göstergesi olduğunun da altını çizdi. Üstünsalih, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

“Yapılan bu işlem Türk bankaları arasında tek seferde gerçekleştirilen en büyük tutarlı seküritizasyon işlemi olma özelliği taşıyor. Bu alandaki öncü konumumuz sayesinde, şimdi de yine 500 milyon dolar tutarında ve 5 yıl vadeli yeni bir teminatlı fonlama işlemine imza atarak ülkemize taze kaynak girişi sağlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Söz konusu işlem büyüklüğü ve vadesi açısından değerlendirildiğinde, bir eurobond işlemi eşdeğerinde olması ve alternatif işlemlere kıyasla çok daha uygun maliyetli olması açısından dikkat çekmektedir. Böylece optimum maliyetli yeni fonlama alternatiflerini değerlendirerek kaynak yapımızı çeşitlendirmeye devam ediyoruz.”