Ekonomi SON DAKİKA ASGARİ ÜCRET MAAŞ HABERLERİ 2022: Asgari Ücret zammı ne kadar, belli oldu mu, bugün mü, yarın mı açıklanacak?

SON DAKİKA ASGARİ ÜCRET MAAŞ HABERLERİ 2022: Asgari Ücret zammı ne kadar, belli oldu mu, bugün mü, yarın mı açıklanacak?

01.07.2022 - 00:25 | Son Güncellenme:

Asgari ücret maaşı haberleri için araştırmalar hız kesmiyor. Asgari ücret zammı 2022 ne kadar, belli oldu mu soruları peş peşe geliyor. Çalışanların gözü kulağı asgari ücret maaşı haberlerinde. Peki yeni asgari ücret bugün mü, yarın mı açıklanacak?

SON DAKİKA ASGARİ ÜCRET MAAŞ HABERLERİ 2022: Asgari Ücret zammı ne kadar, belli oldu mu, bugün mü, yarın mı açıklanacak

Günlerdir büyük merak ve sabırsızlıkla araştırılan asgari ücret zammı haberleri bugün de yakından takip ediliyor. Milyonlarca çalışan yeni asgari ücretin ne kadar olacağını öğrenmek için sabırsızlanıyor. Peki asgari ücret 2. zammı bugün açıklanır mı? 

Haberin Devamı

Yüzde 50 zam yapılmıştı

2021’de brüt 3 bin 577 lira, net 2 bin 825 lira olarak uygulanan asgari ücret yüzde 50’lik artışla 2022 yılı için brüt 5 bin 4 lira, net 4 bin 253 lira olarak belirlenmişti.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI BELLİ OLDU MU? 2022 ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türk-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat''tan toplantı sonrası asgari ücret mesajı

Türk-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat, "Asgari ücrette enflasyonun altında bir artış kabul edilebilir değil. (Asgari Ücret Tespit Komisyonu) Yarın (1 Temmuz) bir toplantı daha olmasını bekliyoruz. "dedi.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI SON DAKİKA

Asgari ücrete yapılacak ara zammın 1 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe girebilmesi için gereken yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni yönetmeliğe göre asgari ücret, komisyon kararına başka bir tarih belirtilmedikçe yayınlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girecek.