Ekonomi Bakan Dönmez'in anlatırken gözleri doldu: Helalleştik, ama arkasını getiremedik

Bakan Dönmez'in anlatırken gözleri doldu: Helalleştik, ama arkasını getiremedik

15.10.2022 - 12:13 | Son Güncellenme:

Bartın’daki yaşanan maden faciasına ilişkin açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Bizim için bir üzüntülü taraf da daha 3 hafta önce burada biz TÜRK-İŞ Başkanımızla birlikteydik. Helalleştik. Ama arkasını getiremedik. İnşallah böyle acıları Rabbim bize yaşatmaz." dedi.

Bartın ili Amasra ilçesinde TTK Genel Müdürlüğü'ne ait maden ocağında meydana gelen patlamada can kaybı 41'e yükseldi. Patlamanın meydana geldiği ocağı kısa süre önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ziyaret etmişti. 

Haberin Devamı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Şu anda aşağıda ekiplerimiz gerekli kontrolleri yapıyorlar. Bir arkadaşımızı da arama çalışmalarımız devam ediyor. Dün akşam kısmen bir yangın olduğunu söylemiştik. Sabah saatlerinde ekiplerimiz giderek 14 arkadaşımızı o bölgeden çıkardılar.

"BU OLAY 350 METRE AŞAĞIDA OLDU"

Bu olay 350 metre aşağıda oldu. Bir 2 bin 500 metrede uzaktayız. Bizim için bir üzüntülü taraf da daha 3 hafta önce burada biz TÜRK-İŞ Başkanımızla birlikteydik. Helalleştik. Ama arkasını getiremedik. İnşallah böyle acıları Rabbim bize yaşatmaz."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Bartın'daki maden faciasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu 1 işçi ile ilgili belirsizliğin devam ettiğini belirterek arama çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

"ATEŞ DÜŞTÜĞÜ OCAĞI YAKAR AMA BUGÜN BU ACIYI HEPİMİZ HİSSEDİYORUZ"

Bakan Bilgin ise, “Acının üzerine konuşmak çok zor. Ateş düştüğü ocağı yakar ama bugün bu acıyı hepimiz hissediyoruz. Bu zor dönemde ateş karşısında yerin altında mücadele eden işçi kardeşlerimize onların mücadelesine saygı duyuyorum. Onları tebrik ediyorum. Milletimizin acısı büyük, madencilerin acısı büyük. Emekçilerimizin böyle bir acıyla onlarla karşılaşmak, onların yanında olmak çok hüzün verici bir şey. Allah yakınlarına ve madencilerine sabır versin, milletimizin başı sağ olsun” diye konuştu.