Ekonomi Bakan Varank: Türkiye'nin otomobilinin fabrikasını 29 Ekim'de açacağız

Bakan Varank: Türkiye'nin otomobilinin fabrikasını 29 Ekim'de açacağız

14.08.2022 - 15:54 | Son Güncellenme:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Biz bugün Türkiye’nin arabasını konuştuğumuzda muhalefet ne diyor, bu arabayı yapamazsınız, yapsanız bile satamazsınız, işte 29 Ekim geliyor. Allah’ın izniyle Türkiye’nin otomobilinin fabrikasını 29 Ekim’de açacağız. Araçlarımız seri üretim bantlarından inmeye başlayacak” dedi.

Bakan Varank: Türkiyenin otomobilinin fabrikasını 29 Ekimde açacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bartın Valiliği’nin toplantı salonunda iş insanlarıyla bir araya gelerek, değerlendirme toplantısı yaptı. Bakan Varank yerli otomobil TOGG'a ilişkin önemli mesajlar verdi.

Haberin Devamı

Bakan Varank burada yaptığı konuşmada, “Biz bu ülkede cumhuriyet tarihi boyunca yapılmamışları yaptık. Bizim planlarımız projelerimiz ve ufkumuz, emin olan muhalefetin yanına yanaşamayacağı bir ufuktur. Biz bugün Türkiye’nin arabasını konuştuğumuzda muhalefet ne diyor, bu arabayı yapamazsınız, yapsanız bile satamazsınız, işte 29 Ekim geliyor. Allah’ın izniyle Türkiye’nin otomobilinin fabrikasını 29 Ekim’de açacağız. Araçlarımız seri üretim bantlarından inmeye başlayacaklar” diye konuştu.

Vizyonsuz muhalefetin ülkeye verebileceği hiçbir şeyin olmadığını söyleyen Bakan Varank, “Biz diyoruz ki; uzayda bir yarış var, Türkiye asla bu yarıştan geri kalmamalı, eğer Türkiye’nin geleceğini ipotek altında bırakmak istemiyorsak, mutlaka uzay çalışması yapmalıyız. Bizim çocuklarımız Samanyolu galaksisini araştırarak, geleceğe dair planlar yapmalılar. Biz Samanyolu galaksisi dediğimiz de muhalefetin aklına, sadece ‘saman’ geliyor. İşte böyle bir vizyonsuz muhalefetin bu ülkeye verebileceği hiçbir şey yok” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Varank: Türkiyenin otomobilinin fabrikasını 29 Ekimde açacağız

 

'TÜRKİYE HEDEFLERİNE EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Toplu Açılış ve İmza Töreni'ne katıldı. Burada konuşan Bakan Varank, "Sanayi üretimimiz artmaya devam ediyor. Haziran ayında geçen yıla kıyasla yüzde 8,5'luk önemli bir artış söz konusu. Teknoloji tabanlı girişimcilik alanında da doludizgin giden olumlu bir tablo ile karşı karşıyayız. 2022 yılının ilk 6 ayında ülkemizdeki girişimciler 1,4 milyar dolarlık yeni yatırım çekmeyi başardı. Etrafındaki ateş çemberine rağmen Türkiye, hedeflerine doğru emin adımlarla ilerliyor. Pandemi döneminde birçok ülke çok ciddi sorunlarla boğuşurken; ülkemiz güçlü sanayi altyapısı, kaliteli ulaşım imkanları ve jeopolitik konumu sayesinde alternatif bir küresel üretim merkezi olma iddiasını ortaya koydu. 2021 yılında kaydettiğimiz yüzde 11'lik büyüme performansı, bu iddiamızın en büyük kanıtı niteliğinde. Bu performansla G-20 ve AB ülkeleri arasında ilk sırada yer aldık. Hamdolsun, 2022'de de bu trend devam ediyor" dedi. 

Haberin Devamı

'ENFLASYONU SORUNU BİZİM DE CANIMIZI ACITIYOR'

Yakın zamanda enflasyonu kontrol altına alacaklarını belirten Bakan Varank, "Sürekli büyüyen sanayi üretimi, artmaya devam eden ihracat ve istihdamda yakaladığımız ivme, bu yılı da verimli geçireceğimizi gösteriyor. Tabii bu güzel gelişmeler enflasyonda yaşanan olumsuzlukları görmezden geldiğimiz anlamına gelmiyor. Enflasyon sorunu elbette bizim de canımızı acıtıyor. Ama emin olun; bu sorunun çok büyük bir kısmı küresel piyasalardaki dalgalanmalardan kaynaklı. İnşallah yakın zamanda enflasyonu da kontrol altına alarak, ülkemizi 2023 hedeflerine çok daha hızlı ulaştıracağız. Bunu zamanında başardık, yine başaracağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Yatırım, üretim, istihdam ve ihracatı artırmaya odaklı politikalarımızla büyük ve güçlü Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz" diye konuştu. 

Törende 12 projenin açılışı ile Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında destek almaya hak kazanan 7 projenin imza töreni yapıldı. Bartın Organize Sanayi Bölgesi'nde ise ilave alan altyapısı ile bir kauçuk fabrikasının temel atma töreni gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Bakan Varank: Türkiyenin otomobilinin fabrikasını 29 Ekimde açacağız

HACK KARADENİZ’DE ÖDÜLLER SAHİBİNİ BULDU

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Teknofest kapsamında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde düzenlenen Hack Karadeniz’in ödül törenine katıldı. Törende 29 farklı ülkeden katılan 380 takım arasından ilk 3'e girenlere para ödülü verildi. Siber güvenlik alanındaki yarışmaların Karadeniz’de düzenlendiği için Hack Karadeniz ismini aldığını ifade eden Varank, "Dijital Dönüşüm Ofisi başkanımız dünyada da olmayan bir konsepti bu sene getirdi. Bir siber güvenlik yarışmasının fiziki yarışmayla birleştirdi. Buraya gelen finalist yarışmacılarımız ödüller toplamaya çalışarak, koşarak, efor sarf ederek de yarışmış oldular. Bugün finali gerçekleştirdik. Biz de aslında beyaz şapkalı hacker olmamıza rağmen bugün siyah şapkalarımızı takıp sanki senaryoda bir yeri hackliyormuşuz gibi yarışmaya dahil olduk. Buradaki arkadaşlarımız da bizlerin yerini önceki ipuçlarını bularak Türkiye'de geliştirilmiş yazılımlardaki zafiyetleri bularak sonra emniyet siber güvenlik dairemizle iş birliği yapıp telefonlarımızdan yerimizi tespit ederek buraya geldiler. 'Kırmızı Montlu Madonna' takımı bu sene birinci oldu. Arkadaşlarımız aslında geçen senenin de birincisi ve Diyarbakır'dan katılıyorlar. Bursa'dan katılan arkadaşlarımız da var. 'Yarayan Kana' takımı burada. İki kişilik bir ekip. Son dakikaya kadar öndelerdi son dakikada diğer takım onları geçerek birinciliği almış oldu" dedi.

Haberin Devamı

'TEKNOFEST KUŞAĞINI OLUŞTURACAĞIZ'

Türkiye'de farkındalık oluşturmak istediklerini söyleyen Varank, şöyle konuştu:

"Siber güvenlik alanında özellikle gençlerimizi yönlendirmek, o alanlarda insan kaynağımızı geliştirmek, genç kardeşlerimizi daha genç yaşlardan itibaren bu alanlara yönelsinler diye bu yarışmaları düzenliyoruz. Teknofest Türkiye'de uzay havacılık teknolojisini, bilimi sevdiren bir festival. Türkiye'nin her tarafında ortaokul çağlarından itibaren bilime, teknolojiye yönlendiren festival. Biz Teknofest kuşağını oluşturacağız. Onlar, Türkiye'nin başarı hikayelerini yazacaklar. Türkiye'nin geleceğini inşa edecekler. Bizler ağabeyleri olarak sadece onların önünü açmak için çalışıyoruz. İnanıyoruz ki Türkiye'nin gerçek hikayesi genç kardeşlerimizin elinden çıkacak."