Ekonomi‘Elazığ altınları’ için İsviçre devrede

‘Elazığ altınları’ için İsviçre devrede

08.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İsviçre’nin Ankara Büyükelçisi Raimund Kunz, İsviçre’deki bir bankanın emanet kısmında babasından miras kalan altınları alma mücadelesi veren işadamı Sait Ali Bayrak ile görüşmek için Elazığ’a geldi.

‘Elazığ altınları’ için İsviçre devrede

Bayrak, bir gazetecinin “Ne kadarlık altın söz konusu?” sorusunu, “800 bin Osmanlı altını. 6 tondan ağır. 2 milyar dolar değerinde. Bu rahmetli babamdan kalan miras. Ben, kardeşlerim ve annemin adına” diye yanıtladı.
Bayrak, önümüzdeki hafta Başbakan Tayyip Erdoğan ile konuyu görüşmek için randevu aldığını bildirdi. Büyükelçi Kunz ise, “Sorunu çözmek uğraşındayız. Elçilik, devlet olarak çözüm için büyük uğraş veriyoruz. Umarız kısa zamanda bir şeyler yapabiliriz. Bu aile ve bankanın özel sorunu olduğu için uzun sürmekte” dedi. Elazığlı işadamı Bayrak, 12 Eylül 1980 öncesi yurtdışına çıkan babası Hasan Bayrak’ın İsviçre’de bir bankanın emanet kısmında altınlarını bıraktığını, 2005’ten beri bu altınları alma mücadelesi verdiğini belirtiyor.

KEŞFETYENİ
Kafa karıştıran sözler! Paylaşımını dakikalar içinde sildi
Kafa karıştıran sözler! Paylaşımını dakikalar içinde sildi

Cadde | 17.05.2025 - 09:08

Almeda, Instagram'dan paylaştığı kafa karıştıran hikayesini dakikalar içinde sildi.

Yazarlar