Ekonomi ‘Elektrik polemiği Nişantaşı’na sıçradı’

‘Elektrik polemiği Nişantaşı’na sıçradı’

05.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, önceki günkü ‘elektrik kesintisi’ açıklamaları sonrası dün de, Bakü-Tiflis-Erzurum (Şahdeniz) Doğalgaz Boru Hattı’na yapılan saldırıların ardından, “Bunlar, ellerinden gelse, sadece Çukurca’da yaşayan kardeşlerimizi değil, Nişantaşı’ndaki vatandaşlarımızı da elektriksiz ve doğalgazsız bırakma derdindeler” dedi.

‘Elektrik polemiği Nişantaşı’na sıçradı’

Yıldız, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, boru hattındaki patlama sonucu gaz akışının kesildiğine dikkat çekti.

‘Karşılık verilir’
Elektrik hattına yapılan saldırılarla o bölgede yaşayan vatandaşların en temel ihtiyaçlarının engellenmek istediğini ifade eden Yıldız, “Bu menfur saldırılardan, en fazla bölgedeki kardeşlerimiz zarar görüyor. O bölgeden gelen tepkiler ve bizlere ulaşan şikayet mektupları, vatandaşlarımızın, söz konusu saldırılarla kendi huzur ve refahlarına kastedildiğinin bilincinde olduklarını gösteriyor. Vatandaşlarımız terör örgütünden de saldırılarından da son derece rahatsızdır” ifadelerini kullandı.
Bakan Yıldız, terör örgütlerinin bu saldırılarına devletin gereken karşılığı vereceğini anlatarak, şunları kaydetti:
“Halkın huzur ve refahına kasteden bu saldırılar karşısında, terör örgütünün siyasi uzantılarının da artık gerçeği görmeleri, saldırılara tepki göstermeleri gerekmektedir. 78 milyonun terör saldırılarına hep beraber tepki göstermesi de vatandaşlarımızın yaşananları son derece doğru okuduğunu göstermektedir.”

Haberin Devamı

HDP, BAKAN YILDIZ’A tepkili

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, HDP’ye yönelik AK Parti ve MHP’den yönelen eleştirilere tepki gösterdi.
Kürkçü, DHA’ya yaptığı açıklamada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın PKK’nın baraj ve elektrik hatlarına saldırmasını ima ederek, “İster erken seçim olsun isterse olmasın, HDP’ye verilen emanet oyların önemli bir kesiminin ortadan kalkacağına inanıyorum. Hele hele üç gün elektriksiz kalındığında bunu doğru değerlendireceğine inanıyorum” sözlerine tepki gösterdi.
Ertuğrul Kürkçü, bu sözlerin HDP’ye oy kaybettirmeye dayalı operasyonların nereye varacağını gözler önüne serdiğini ileri sürdü.
Kürkçü, “HDP’nin görünüşünde halklarımızın nezdinde esaslı bir değişiklik yok. Bugün sokakta en az 10 yurttaşla konuştum. 7 Haziran’da HDP’ye oy vermeyenler de ilk seçimde HDP’ye oy vermekte kararlı olduklarını söylediler” dedi.