Ekonomi Emekliye ek zam açıklaması: Aylıkta oransal artışla iyileşme

Emekliye ek zam açıklaması: Aylıkta oransal artışla iyileşme

11.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emekli zammı üzerinde çalışmaların devam ettiğini söyleyerek, “Emekli aylıkları oransal artışla iyileştirilecek. Kısa çalışma ödeneği ve çalışma hayatına ilişkin 7-8 maddelik bir düzenleme üzerinde çalışılıyor. Önümüzdeki haftaya kadar neticelenirse kabinede değerlendirilir sonra kanun teklifimize koyarız” dedi.

Emekliye ek zam açıklaması: Aylıkta oransal artışla iyileşme

Asgari ücret zammının ardından memur ve memur emeklisine de yüzde 50 zam yapılmış ancak işçi ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranı yüzde 37.5’te kalmıştı. AK Parti Grup Başkanı Güler, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Meclis’te Parlamento Muhabirleri Derneği’ni ziyaret etti; basın mensuplarının konuyla ilgili sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Güler, emekliye ek zam ile ilgili, “Yasal düzenleme ocak ayının 3. haftasında Meclis’in gündemine gelecek. Emekli aylıkları oransal artışla iyileştirilecek. Kısa çalışma ödeneği ve çalışma hayatına ilişkin 7-8 maddelik bir düzenleme üzerinde çalışılıyor. Önümüzdeki haftaya kadar neticelenirse kabinede değerlendirilir sonra kanun teklifimize koyarız, üçüncü haftamızda netleştirmiş oluruz, çalışıyoruz” dedi.