29.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:
Buğday, arpa, çavdar ve hazır gıdalarda bulunan “gluten” proteinine tepki göstererek ince bağırsağın iç yüzeyinde hasar oluşturan çölyak hastalarının yiyebileceği gıdanın kısıtlı ve pahalı olduğunu dile getiren Eti Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Kanatlı Derbil, “Türkiye’de nüfusun yüzde 1’i çölyak hastası. Ancak sadece 10-15 bini biliniyor. İthal ürünlerin fiyatı 5’ten başlayıp 18 liraya kadar çıkıyor. Pronot ailesi ise 1-2 TL arasından satılıyor. Biz kâr amacı gütmeden ürünleri piyasaya çıkarıyoruz” dedi. Kanatlı, gelecek talebe bağlı olarak glutensiz farklı gıda çeşitleri üretebileceklerini dile getirdi.
Eskişehirspor’la devam
Türk Gastroenteroloji Derneği 2’inci Başkanı Prof Dr Cem Kalaycı hastalığın en sık 10-40 yaş arasında görüldüğünü belirtirken, “Glutensiz diyete başlayan çölyak hastaları 2-3 haftada düzelir. Dikkat edilmezse sindirim sistemine bağlı gelişen kanser türlerine yol açabilir. En tipik belirti ishal” dedi. Eti Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı, Eskişehirspor’la sponsoruk anlaşmalarını yenileyeceklerini, anlaşma bedelinin ise 2.5-3 milyon dolar olacağını anlattı.