10.11.2008 - 16:04 | Son Güncellenme:
Fortis Bank A.Ş, Fortis Bank A.Ş ve Türk Ekonomi Bankasının (TEB) mevcut ticari faaliyetlerine ayrı ayrı devam edeceğini bildirdi.
Fortis Bank’tan İMKB’ye gönderilen yazıda, Fortis Bank Belçika’nın BNP Paribas tarafından satın alınma sürecinin tamamlanması kapsamında, söz konusu satın alma işleminin başarılı bir şekilde sona ermesi ve Türkiye’deki gerekli tüm yasal onayların alınması kaydıyla BNP Paribas’ın, dolaylı olarak Fortis Bank A.Ş’nin kontrol sahibi hissedarı konumuna geleceğinin anlaşıldığı ifade edildi.
Yazıda, BNP Paribas’ın, aynı zamanda TEB’in yüzde 84 hissesini elinde bulunduran TEB Mali Yatırımlar A.Ş’de yüzde 50 oranında hisseye sahip olduğu belirtilerek, "Fortis Bank A.Ş ve TEB ile ilgili stratejiler ana hissedarlarca değerlendirilecektir. Gelişmeler konusunda gerekli açıklamalar yapılacaktır. Bu süreçte her iki banka da, mevcut ticari faaliyetlerine ayrı ayrı devam edeceklerdir" denildi.
Bu arada TEB’den de Borsaya aynı açıklama gönderildi.