Ekonomi Güngör Uras’ı saygıyla andık

Güngör Uras’ı saygıyla andık

20.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milliyet’in duayen yazarı, ekonomist Güngör Uras, vefatının beşinci yıldönümünde Zincirlikuyu’daki kabri başında anıldı. Anma törenine Güngör Uras’ın eşi Nuran Uras, aile üyeleri ile Milliyet Ekonomi Müdürü Şükrü Andaç’ın yanı sıra okurları ve sevenleri katıldı.

Güngör Uras’ı saygıyla andık

EKONOMİ SERVİSİ - 1933’te Düzce’de doğan Güngör Uras, 1955’te Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu.

Haberin Devamı

Yol göstericiydi

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde doktorasını tamamlayan Uras, 1988’de Boğaziçi Üniversitesi’nde doçentliğe, 1994’te Marmara Üniversitesi’nde profesörlüğe yükseldi. 1962-1974 arasında Devlet Planlama Teşkilatı’nda uzman kadrosunda görev aldı. 1974’te TÜSİAD’ın ilk genel sekreteri oldu. Özel sektörde üst düzey yöneticilik görevleri üstlenen Uras, üniversitelerde hocalık yaptı.

Ekonomiye dair karmaşık konuları, “Ayşe Teyze”, “Ali Rıza Bey” gibi karakterler üzerinden, halka dokunduğu açılardan kolaylaştırarak anlatan üslubuyla tanınan Güngör Uras, Milliyet ve Dünya gazetelerinde uzun yıllar köşe yazıları yazdı.

TRT2, CNN Türk ve NTV’de ekonomi programları yaptı. DPT yıllarından itibaren makro ekonomiden güncele ilişkin izlenimlerine kadar geniş yelpazeye yayılan 30’u aşkın kitabı bulunan Güngör Uras, çalıştığı ekiplerin yol göstericisi de oldu. Milliyet Ekonomi Servisi olarak tedrisatından geçmiş olmaktan gurur duyduğumuz hocamız Güngör Uras’ı bir kez daha saygıyla anıyoruz.

Haberin Devamı

Güngör Uras’ı saygıyla andık