Ekonomi Mega Teknoloji Koridoru açıldı

Mega Teknoloji Koridoru açıldı

03.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Urla’da bulunan Bilişim Vadisi İzmir Kampüsü’nde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla düzenlenen törende, Kocaeli -İzmir-İstanbul-Bakü Mega Teknoloji Koridoru açıldı. Bakan Varank, konuşmasında, “Sene sonuna kadar buraya başvuracak ön kuluçka ve kuluçka firmalarından hiç ücret almayacağız” dedi.

Mega Teknoloji Koridoru açıldı

Törende, Teknopark İzmir Binası, Teknopark İzmir Kuluçka Merkezi, Gıda Mühendisliği ve Biyomühendislik Bölümleri Binası, GSB yurt binaları, Rüzgar Enerjisi Meteorolojisi Araştırma Merkezi, Hücresel Görüntüleme Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Kocaeli- İzmir- İstanbul- Bakü Mega Teknoloji Koridoru resmi olarak hizmete girdi. Törende konuşan Bakan Varank şunları söyledi:

Haberin Devamı

Mega Teknoloji Koridoru uluslararası alana uzayarak Bakü’ye kadar genişledi. Böylece, Bilişim Vadisi’ni uluslararası marka yapma yolunda önemli bir eşiği daha aşmış olduk. Bu koridor ile Kocaeli, İstanbul, İzmir ve Bakü arasında teknolojik ve ekonomik ilişkiler gelişecek, karşılıklı tecrübe aktarımı güçlenecek. İş birliği ve ortaklıklar teşvik edilerek yeni teknolojilerin, ürünlerin ve hizmetlerin üretilmesine katkı sağlanacak. Teknoloji görmek isteyen İzmir’e gelecek, Bilişim Vadisi İzmir’i ziyaret edecek. Sayın Gençlik ve Spor Bakanımızla oturduk çalıştık. Sene sonuna kadar buraya başvuracak ön kuluçka ve kuluçka firmalarından hiç ücret almayacağız. Gençlerimiz gelsinler, fikirlerini getirsinler, burada kabul olduklarında sene sonuna kadar kendilerinden ücret almayacağız.”

Haberin Devamı

Öncü bir şehir

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da, “İzmir öncü bir şehir. Her şeyden önce İzmir, Milli Mücadele’nin öncüsü bir şehir. Düşmana ilk kurşunu atan, direniş sembolü bir şehir. İzmir İktisat Kongresi ile milli ekonomide de öncü ruhun temsilcisi. İzmir sanayisiyle, ticaretiyle, ülkemize yeni ufuklar açan bir şehir. Dinamizmiyle, özgün ruhu ve karakteriyle gençliğin şehri İzmir. Bugün İzmir’de yine yeni bir başlangıç yapıyoruz. Milli teknoloji hamlemizin önemli aşamalarından birini İzmir’den açıyoruz” dedi.

Mega Teknoloji Koridoru açıldı

Toplam 530 projede 6 bin kişi çalışıyor

Bilişim Vadisi, Türkiye’nin savunma sanayinde kaydettiği başarının sivil teknolojilere aktarılması amacıyla Kocaeli’de kuruldu. Türkiye’nin Otomobili Togg’a da ev sahipliği yapan Bilişim Vadisi; Kuluçka İşletme Merkezi, Dijital Oyun ve Animasyon Kümelenme Merkezi, Türkiye Açık Kaynak Platformu, Hızlandırma Programları ve 42 Yazılım Okulları’yla teknoloji ve inovasyon ekosisteminde adını sıkça duyurdu.

Kocaeli, İstanbul, İzmir ve Bakü kampüsleriyle Türkiye’nin mevcut jeopolitik avantajlarını jeoteknolojik olarak da güçlendirmeyi hedefleyen Bilişim Vadisi, üniversitelerle geliştirdiği projeler, güçlü markalarla sürdürdükleri iş birlikleri ve girişimcilere sağladığı avantajlar ile dikkatleri çekiyor. Bilişim Vadisi’nin Kocaeli ve İstanbul kampüsleri, toplamda 475 firmayı bünyesinde barındırıyor. 314 projenin tamamlandığı, 530 projenin sürdüğü iki kampüste yaklaşık 6 bin kişi çalışıyor.