Ekonomi Öğle uykusu çekmek isteyen patrona Zihni Sinir yatağı!

Öğle uykusu çekmek isteyen patrona Zihni Sinir yatağı!

12.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Siesta, öğle uykusu ya da şekerleme olarak anılan gün içinde 12 - 15 saatleri arasında 20 - 30 dakikalık uyku, pek çok patron ve liderin tercihi.

Öğle uykusu çekmek isteyen patrona Zihni Sinir yatağı

İsmet İnönü, Vehbi Koç, Salvador Dali, Thomas Edison, Ronald Reagan, Winston Churchill öğle uykusunu yaşam tarzı haline getirdiği bilinen ünlü isimlerden bazıları. Google, Nike, British Airways ve Apple gibi büyük şirketlerin çalışanlarına çalışma saatleri içinde kestirme molası için izin vererek bunun için özel ‘Nap-Pod’ adı verilen uyku kabinleri sağladığı biliniyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de 30 yıldır çok fonksiyonlu mobilya üretimi yapan Gaysan Mobilya, ‘Multimo Nap’ adıyla işadamlarının öğle uykusu ihtiyaçlarını çalışma odasında karşılayacak pratik bir yatak üretti.

Yastık, çarşaf içinde

Multimo Nap, çalışma masasının ön bölümünden açılarak, çarşafı - yastığı olan bir yatağa dönüşüyor. Bilindiği gibi ilginç icatlar karikatürist İrfan Sayar’ın yarattığı mucit karakterinden yola çıkarak Zihni Sinir projesi olarak anılıyor. Gaysan, yeni üretilen yatak sisteminin pek çok işadamından yoğun talep gördüğünü belirtti.

Gaysan 1981 yılında Muhsin Özdemir tarafından amortisör üretim tesisi olarak faaliyete başladı. 1986 yılında Gaysan Amortisör’e pazar oluşturmak için, Gaysan Mobilya kuruldu.