Ekonomi Tarım ‘hobi’yi aşıyor, şarj istasyonu radarda

Tarım ‘hobi’yi aşıyor, şarj istasyonu radarda

29.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ağaoğlu Enerji Grubu toplam kurulu gücünü 5 yıldan az bir süre içinde 1000 MW’a çıkarmayı hedefliyor.

Tarım ‘hobi’yi aşıyor, şarj istasyonu radarda

Bir basın buluşması düzenleyen Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Burak Kutluğ, yeni santral yatırımları için Türkiye’nin yanı sıra Balkan ülkeleri ve Orta Asya Türk cumhuriyetleri gibi farklı bölgelerdeki fırsatları da incelediklerini söyledi. Burak Kutluğ, gündemleri hakkında şu bilgileri paylaştı:

Haberin Devamı

- “Yenilenebilir enerji tarafında hep üretim tarafında olacağız ancak onun dışında şarj istasyonları ve depolama alanında projelerimiz var. Hem şarj istasyonu, hem de depolama tarafında görüşmelerimiz var. Ancak şarj istasyonu tarafında yenilenebilir enerjiden üretilen elektriği kullanan şarj istasyonu konusuyla ilgileniyoruz.

- Halka arzımızın büyüklüğü 1.576 milyar TL. Yarısı hisse satışı, yarısı da sermaye artırımı şeklinde oldu. Bir anda 2 milyonun üstünde ortağımız oldu. Halka arzdan gelen gelirin önemli bir kısmı yeni yatırımlara ayrıldı.

- EPDK son birkaç yıldır hibrit santraller için düzenlemeler yaptı. Bu da yatırımları artırdı. Depolama alanında hızlı bir ilerleme olmasını bekliyoruz. Bu alanda ciddi çalışmalar var.

Haberin Devamı

- Gıda ve tarımda hobi olarak başlayan bir çalışma var ancak artık grup içinde ayrı bir grup olacak gibi görünüyor.”