Ekonomi ‘Togg, otomotivin dönüşümüne öncülük ediyor’

‘Togg, otomotivin dönüşümüne öncülük ediyor’

17.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Togg’un Türkiye’nin en büyük ihracat sektörü olan otomotiv endüstrisinin dönüşümüne öncülük ettiğini söyledi.

‘Togg, otomotivin dönüşümüne öncülük ediyor’

Londra’da düzenlenen Tech.EU Zirvesi’nin açılışına katılarak bir konuşma yapan Bakan Kacır, “Togg, 30’dan fazla farklı startup ile çalışarak inovasyonu teşvik etme kararlılığını ortaya koyuyor. Teknolojideki değişikliklerin yenilik yapmamız ve başarılı olmamız için benzersiz fırsatlar yarattığının farkındayız. Bu nedenle güçlü bir startup ekosistemine sahip olmak Milli Teknoloji Hamlesi’nin önemli bir parçası” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin, unicorn şirket sayısını artırmak için çeşitli destekler sağladığını ve Turcorn100’ün bu kapsamdaki milli vizyon projesi olduğunu dile getiren Kacır, ülkenin genç insan kaynağının küresel alanda en önemli rekabet güçlerinden biri olduğunu ifade etti. Türk girişim ekosisteminin ‘Avrupa teknolojisinin yıldızı’ olarak tanımlandığına dikkati çeken Kacır, “Türkiye’de 2019’da unicorn bulunmuyordu. Şu an 7 Turcorn bulunuyor” dedi.

Yatırıma davet etti

En büyük yatırımı insan kaynağına yapmaya devam edeceklerini belirten Kacır, “Sizleri Türkiye’de büyümeye, Türkiye’deki girişimlerle işbirliği yapmaya ve gelecek vadeden bu girişimlere yatırım yapmaya davet ediyorum” diyerek yatırımcıları Türkiye’ye davet etti. Kısa süre içinde ‘Techvisa’ programını duyuracaklarını, böylece teknoloji alanındaki yetenekleri ve girişimleri ülkeye davet edeceklerini belirten Bakan Kacır, girişimlerin stantlarını da ziyaret etti.