12.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:
EKONOMİ SERVİSİ
Tunalıoğlu’na nişanı, İstanbul’daki Fransız Sarayı’nda düzenlenen törenle Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili, takdim etti. Takdim törenlerinde gelenek olduğu üzere Laurent Bili, Tunalıoğlu’na hitaben şunları söyledi:
“Renault yönetiminin size duyduğu güveni hiç boşa çıkarmadınız. Megane Break programının yönetiminden ve bu modelin Türkiye’deki üretiminden sorumlu oldunuz. Renault, bu projeyle ilk defa Fransa dışında yeni bir modelin (Megane Wagon) üretimini yapmaya başladı. 6 yıl içinde Bursa fabrikasını Renault grubunun en başarılı fabrikalarından biri haline getirdiniz. 2004-2008 yılları arasında, Renault Pars’ın İran macerasında yer aldınız. Yalnızca 4 yıl gibi bir süre içinde iki yeni fabrika kurdunuz ve saatte 5 araç olan üretim kapasitesini 50 araca yükselttiniz. OYAK Renault Genel Müdürlüğü görevine başlamak üzere İstanbul’a döndünüz. Bu son derece önemli ve seçkin göreve getirilen ilk Türk vatandaşıydınız.”
Napolyon’un nişanı
1802’de Napoleon Bonaparte tarafından oluşturulan Legion d’Honneur nişanı Fransa tarafından verilen en prestijli nişan sayılıyor ve o yıllardan günümüze iş ve sanat dünyasının başarılı kişilerine veriliyor.
Türkiye’ye 15 nişan geldi
* Ekrem Akurgal (Arkeolog)
* Celal Atik (Güreşçi)
* Behiç Erkin (Asker, siyasetçi, diplomat)
* Ali Bozer (Hukukçu ve siyasetçi)
* Hicri Fişek (Uluslararası hukuk profesörü)
* Şadan Fişek (Türkiye’de Erken Çocukluk Eğitimi Geliştirme Derneği kurucu üyesi)
* Ara Güler (Fotoğrafçı, fotoğraf muhabiri ve yazar)
* Halil İbrahim Paşa (Osmanlı denizcisi)
* Feridun Karakaya (Tiyatro ve sinema oyuncusu)
* Tevfik Remzi Kazancıgil (Profesör)
* Yaşar Kemal (Yazar)
* Ömer Fevzi Paşa (Osmanlı askeri ve devlet adamı)
* Sakıp Sabancı (İşadamı)
* Nüvit Tekül (Profesör)