Ekonomi YASED’in yeni başkanı Piraye Antika oldu

YASED’in yeni başkanı Piraye Antika oldu

28.02.2009 - 00:55 | Son Güncellenme:

Uluslararası Yatırımcılar Derneği’nin (YASED) yeni başkanı Piraye Antika oldu. YASED’in 28. Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda yeni yönetim kurulu belirlendi

YASED’in yeni başkanı Piraye Antika oldu

HSBC Türkiye CEO’su Piraye Antika, dernek başkanı olurken, Başkan Vekilliğine Mete Hüsemoğlu, Başkan yardımcılıklarına Dilek Yardım, Adnan Nas ve Tamer Haşimoğlu getirildi. Yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: “Kemal Olgaç, Muhittin Bilgütay, Canan Ediboğlu, Nuri Koçak, Kürşat Özkan, Lütfi Yanel, Piraye Antika, Mete Hüsemoğlu, Dilek Yardım, Tamer Haşimoğlu, Cüneyt Türktan, Adnan Nas, Müjdat Altay, Saffet Karpat ve İbrahim Aybar.”
Genel kurula Devlet Bakanı ve AB Başmüzakerecisi Egemen Bağış da katıldı. Bağış, konuşmasında, “Küresel sermayeden, Türkiye’nin AB üyeliği konusunda elini taşın altına koymasını bekliyoruz” dedi. Bağış küresel sermayenin önemine değinerek, “Milliyetçilik bıyık bırakmakla olmuyor. Vatan için çalışmak, uluslararası sermayenin gelmesini sağlamak gerek” dedi.

Endişe veren aksiyonlar
Başkanlığı devreden Tahir Uysal da konuşmasında, tüm dünyada artan korumacı ekonomik değerlendirmelerin Türkiye’de de endişe veren aksiyonlarla görülmeye başlandığını söyledi. Uysal “Yabancı yatırımcılar olarak eleştirilmeye başlandığımızı görüyoruz. Son dönemde yaşanan boykot tartışmaları sanırız bu yanlış yargıların en çarpıcı örneğidir” dedi.