Ekonomi Yunus Nacar: El ele verilmezse krizi yenmek mümkün olmaz

Yunus Nacar: El ele verilmezse krizi yenmek mümkün olmaz

27.10.2008 - 20:45 | Son Güncellenme:

.

Yunus Nacar: El ele verilmezse krizi yenmek mümkün olmaz

TÜRKİYE Finans Katılım Bankası Genel Müdürü Yunus Nacar, Türkiye'nin geçen yıllara göre krizlere karşı çok daha tecrübeli olduğunu ifade ederek krizi yenmek için el ele verilmesi gerektiğini belirtti. Nacar, “Devlet, reel sektör ve bankacılık sektörü el ele vermezse krizi yönetmek, yenmek mümkün olmaz” dedi.
Türkiye Finans Katılım Bankası ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) arasında, oda üyelerine toplam 200 milyon YTL kredi kullandırılmasını kapsayan kredi protokolü BTSO Hizmet Binası’nda düzenlenen törenle yapıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdürü Yunus Nacar, birçok ticaret ve sanayi odası ile kredi protokolü imzaladıklarını ve kredilerini fonların toplandığı bölgelere kullandırdıklarını söyledi.
Kredileri geri çağırma gibi bir düşünceleri olmadığını vurgulayan Yunus Nacar, bankacılık sektörünün 2001 yılında yaşanan krizde büyük tecrübe kazandığını hatırlattı. Türk Bankacılık sektörünün de bu krizden büyük dersler çıkardığını vurgulayan Nacar, “Krizi yenmek kolay değil. Krizi ABD, Avrupa ülkeleri yönetemedi, biz nasıl yönetelim? Krizi ancak yönlendirebiliriz. Sele karşı set çekerek, yönünü değiştirebiliriz. Bunun dışında kriz ile baş edebilmek için devlet, özel sektör ve bankacılık sektörü el ele vermeli. Devlet, reel sektör ve bankacılık sektörü el ele vermezse krizi yönetmek, yenmek mümkün olmaz” diye konuştu. Nacar ayrıca, önümüzdeki dönemde yaşanacak kredi daralmalarında bankaların her sektöre eşit olarak kredi kısıtlamasına gitmesi uyarısında bulundu.
Bursa’nın kendileri için önemli olduğunu ve Türkiye’nin lokomotifi konumunda bulunduğunu ifade eden Yunus Nacar, yapılan anlaşma ile birlikte buraya 200 milyon YTL kredi kullandıracaklarını açıkladı.
BTSO Üyeleri’ne kullandırılan kredi miktarının 1 milyar 200 milyon YTL’yi bulduğunu açıklayan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ise “Yapılan anlaşma ile birlikte kredi anlaşmamız bulunan banka sayısı 14’e ulaştı. Birçok üyemiz bu kredi imkanından yararlanacaktır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Türkiye Finans Genel Müdürü Yunus Nacar ile BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Sönmez kredi protokolünü imzaladı.