Ekonomi Zenginlere küresel vergiye ABD karşı çıktı

Zenginlere küresel vergiye ABD karşı çıktı

25.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Bu yıl G20 ülkeleri arasında düzenlenen zirve sırasında Brezilya tarafından savunulan ve Fransa tarafından desteklenen bir proje olan en zenginlere yönelik küresel vergiye ABD karşı çıktı.

Zenginlere küresel vergiye ABD karşı çıktı

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen İtalya’nın Stresa kentinde düzenlenen G7 zirvesinde yaptığı açıklamada zenginlere yönelik küresel bir vergiye karşı olduğunu dile getirdi. Yellen kendisinin ve Başkan Joe Biden’ın artan oranlı vergilendirmeden yana olduklarını, ancak bunun küresel bir vergi olmadığını söyledi. Yellen, “Tüm ülkelerin bunu yapmayı kabul etmesini ve gelirlerin ülkeler arasında, potansiyel olarak iklime ve iklimden kaynaklanan zarara dayalı olarak yeniden dağıtılmasını içeren uluslararası müzakereleri desteklemiyorum” dedi.

Haberin Devamı

ABD hükümetinin “düşük gelirli ve gelişmekte olan piyasa ülkelerinin mali desteğe olan ihtiyaçlarının farkında olduğunu” dile getiren Yellen “Evet bu ülkeler yeterli kaynak akışı konusunda endişelenmekte haklı. Ancak bunun uluslararası bir vergi müzakeresinde nasıl yapılacağına dair bu özel formülasyonu desteklemiyorum” diye konuştu.