Ekonomi ‘Zorlu mağazasından 100 milyon TL ciro bekliyoruz’

‘Zorlu mağazasından 100 milyon TL ciro bekliyoruz’

21.02.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu yıl 35 milyon dolar yatırım yapacaklarını açıklayan Beymen Genel Müdürü Elif Çapçı, Zorlu Center’da açılacak Beymen mağazasının ilk yıl için planlanan cirosunun 100 milyon TL olduğunu kaydetti

‘Zorlu mağazasından 100 milyon TL ciro bekliyoruz’


Beymen’in 2013 yılında yapacağı toplam yatırım miktarının 35 milyon dolar olacağını açıklayan Beymen Genel Müdürü Elif Çapçı, bu yatırımlar çerçevesinde 2013 yaz sonunda kapılarını açacak Zorlu Center’daki 9 bin 500 metrekarelik Beymen mağazasının Türkiye’nin ve bölgenin hazır giyim-moda alanındaki en büyük mağazası olacağını ifade etti. Çapçı, Beymen’in Zorlu Center mağazasının ilk yıl için planlanan ciro hacminin 100 milyon TL olduğunu kaydetti. Çapçı, şöyle devam etti:
“Beymen, 2013 yılında butik yatırımlarına hız verecek. Önümüzdeki aylarda İstinye Park’ta açılacak Brunello Cucinelli mağazasını takiben, Zorlu Center ile birlikte Valentino, Yves SaintLaurent, Stella McCartney, Pucci, CÈline, ChloÈ, Tory Burch gibi yeni butikler Türkiye pazarına giriş yapacak. Beymen’in en önemli markaları arasında yer alan ve İstinye Park’ta butikleri bulunan Dior ve Dolce Gabbana’nın yeni butikleri de 2013 yılında açılacak.”

Kanyon’a Beymen Club
Elif Çapçı, 2013 yılına da çok iyi bir başlangıç yaptıklarını, geçen yılın aynı dönemine göre satışlarda yüzde 32’lik bir artış olduğunu ifade etti. Çapçı, bu yıl yurtdışı satışlar ve Beymen Club da dahil Beymen’in 600 milyon TL düzeyinde bir ciro hedeflediğini söyledi.
Çapçı, Beymen’in toplam cirosunun 2012 yılında yüzde 30 büyüdüğünü ve mağaza sayısının da 65’e ulaştığını belirtirken, Beymen 2010 yılından bu yana son üç yıldır, şirket mağazalarında yıllık bazda yüzde 30’u aşan bir büyüme grafiğini yakaladığına dikkat çekti.
2013 yılında yeni Beymen Club mağaza açılışlarının aynı hızıyla devam edeceğini ve 2013 yılının ilk yeni Beymen Club mağazasının yakın bir zaman içinde Kanyon AVM’de açılacağını söyleyen Çapçı, Beymen Club’ın 2012’de gerçekleştirdiği yüzde 60’lık büyümenin 2013 yılında da tekrarlanacağını belirtti.

Haberin Devamı

Beymen, Çince dil bilen eleman arıyor
Çinli turistlerin Avrupa’daki perakende sektörünün lokomotifi olduğunu söyleyen Elif Çapçı, “Avrupalı markalar Çinli tüketicilerden çok memnun. Biz de Çinli turist bekliyoruz” dedi. Çapçı, bu nedenle mağazalarına Çince bilen eleman aradıklarını belirtti.

Turistler için özel departman kuruyor
Elif Çapçı, Türkiye’nin ve özellikle de İstanbul’un yabancılar için giderek önemli bir alışveriş merkezi haline geldiğini vurgulayarak, “2012’de turistlere yapılan satış, yüzde 40’lık rekor bir büyüme gerçekleştirdi. 2013’te turistlerden elde edilen ciromuzun yüzde 50’ye yakın büyüyerek 55 milyon TL’ye ulaşmasını bekliyoruz. Bu nedenle turistler için özel departman kurduk” dedi.

Haberin Devamı

500 kişi işe alınacak
Elif Çapçı, hedefler ve yeni projelerle ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Beymen’in 2013 yılı sonunda mağaza sayısı 79’a, net satış alanı ise yüzde 30 artarak, 45 bin metrekareye ulaşacak. 2013 yılında e-ticaret cirosunun 20 milyonu aşmasını bekliyoruz. Bu yıl Beymen ailesine 500 yeni Beymen’linin daha katılmasını planlıyoruz.”