Emlak Bir alternatif olarak konteyner evler

Bir alternatif olarak konteyner evler

18.03.2021 - 18:38 | Son Güncellenme:

Depreme dayanıklı, müstakil ve ucuz… Tüm bu özelliklerin bir konutta olması mümkün mü? Konteyner evlerle mümkün… Son yıllarda oldukça popülerleşen konteyner ev seçeneğini sizler için inceledik.

Bir alternatif olarak konteyner evler

Son yıllarda uygun bir ücrete, müstakil bir ev sahibi olmayı tercih edenlerin sayısı giderek artıyor. Birbirinden şık görünümlü konteyner evler, birkaç gün içerisinde montajı tamamlanıp teslim edilebiliyor. 1+1 ev, 2+1 ev, 3+1 ev, dubleks ev, 4+1 ev seçenekleri bulunan prefabrik ev fiyatları 50 bin ila 250 bin arasında değişiklik gösteriyor.

Haberin Devamı

Bu alanda faaliyet gösteren firmalar tarafından verilen hizmet içerisinde, mutfak ve banyo mobilyası genellikle bulunmuyor. Ayrıca konteyner ev almaya karar verenlerin, çatı malzemesi ve duvar izolasyonunun güçlü olmasına dikkat etmeleri öneriliyor. Ayrıca bu projeyi hayata geçirmeden önce belediyeyle görüşüp arsanın alt yapı imkanlarının değerlendirilmesi gerekiyor.

Düşük bir bütçe karşılığında, doğayla iç içe bir ortamda, depreme dayanıklı bir villada yaşamak konteyner ev ile mümkün oluyor. Ayrıca prefabrik evler istenildiği takdirde tekrar sökülüp başka bir araziye de kurulabiliyor. Bu açıdan da oldukça cazip bir seçenek olarak ortaya çıkıyor.