Dekorasyon Deprem Çantasına Modern Bir Yorum: The Seventy2

Deprem Çantasına Modern Bir Yorum: The Seventy2

Son Güncellenme:

.

Deprem Çantasına Modern Bir Yorum: The Seventy2

Uzmanlar; deprem, yangın ya da sel gibi doğal afetlere karşı önceden tedbir alınmasını tavsiye ediyorlar. Afet sonrası hayatta kalmaya yardımcı olacak bir acil durum çantası hazırlamak, alınabilecek bu tedbirlerin başında geliyor. Günümüzde hazır acil durum çantası üreten birçok firma bulunuyor ve böylece insanlar sıfırdan kendi çantalarını hazırlamak durumunda kalmıyorlar. ABD merkezli Uncharted Supply firması da The SEVENTY2 adını verdiği acil durum çantasıyla bu pazarda adından söz ettiriyor.

Haberin Devamı

İlk 72 saat hayati

Deprem Çantasına Modern Bir Yorum: The Seventy2

Dünyanın afet ve acil durum yönetimi kurumları, bir afet sonrası ilk 72 saatin çok kritik olduğu noktasında birleşiyorlar. Uzmanlar, bir kişinin ilk 72 saatte sahip olduğu kaynakların, afetten sağ çıkıp çıkamayacağını belirlediğini düşünüyorlar. Uncharted Supply firmasının ürettiği çanta da The SEVENTY2 adını bu 72 saatlik bu süreden alıyor. Son derece dayanıklı olan bu çanta, kesinlikle su geçirmediğinden suda batmamak için de kullanılabiliyor. Çantanın dışında elektronik aletler için özel cepler bulunuyor. Günümüzün en büyük ekranlı cep telefonlarının dahi sığabildiği bu ceplere yerleştirilen elektronik aletler de sudan etkilenmemiş oluyor. Mümkün olduğunca hafif üretilen bu sırt çantasının askısında yine su geçirmeyen bir el feneri yer alıyor. Askıya sabitlenmiş olan acil durumu düdüğüne de kolayca ulaşılabiliyor. Çantanın hemen içinde bulunan sert ama bükülebilen dayanaklı plastik levha, hem kar ayakkabısı hem de kırık ya da incinme gibi hallerde kol askısı olarak kullanılabiliyor.

Haberin Devamı

İç çantada 30 farklı alet var

Deprem Çantasına Modern Bir Yorum: The Seventy2

The SEVENTY2’nun içinde su geçirmez ayrı bir çanta da bulunuyor. Bu çantanın içinde 30 farklı alet yer alıyor. Bu çantanın üzerinde, her bir aletin hangi koşullarda ve hangi yöntemle kullanılacağının anlatıldığı bir kullanım talimatı bulunuyor. İç çantada yer alan paketlerden ilki hafif ama dayanıklı bir çadır, battaniye, şapka, eldiven ve vücut ısıtıcısından oluşuyor. Bir başka paketin içinde ise ilk yardım için gerekli tıbbi malzemeler yer alıyor. İsviçre çakısı, dağcı çekici, dağcı bıçağı ve bıçağın yardımıyla ateş yakmaya yarayan bir magnezyum çubuğuna ise farklı bir pakette ulaşılabiliyor. Toz ve toprağı yüzde 99,9 oranında süzebilen bir ağız maskesi ile koruyucu gözlük de bir başka paketin içeriğini oluşturuyor.

Çok işlevli radyo

Deprem Çantasına Modern Bir Yorum: The Seventy2

Paketlerden birinden çıkan el radyosu görünümündeki cihaz, hem bir FM radyo hem bir USB şarj cihazı, hem de bir el feneri işlevi görüyor. Çantada katlanabilir ve sert plastikten olmak üzere iki farklı su matarası bulunuyor. Ayrıca bozulmaya karşı dayanıklı ve yüksek protein içeren büyük bir kurabiye de kişinin 72 saatlik besin ihtiyacını tamamen karşılıyor. Üretimine 2016’da başlanan The Seventy2 yoğun bir talep görüyor. Firma sırt çantasını tam paket olarak 350 dolar artı kargo bedeli karşılığında, sadece iç çantayı ise 99 dolar artı kargo bedeli karşılığında 56 ülkeye ulaştırabiliyor.