Mimarlık Terasınızı kapatmak mı istiyorsunuz? İşte yapmanız gerekenler…

Terasınızı kapatmak mı istiyorsunuz? İşte yapmanız gerekenler…

28.04.2021 - 17:14 | Son Güncellenme:

Yazın terastan daha fazla faydalanmak, gölgelik bir alan mı elde etmek istiyorsunuz? Terasınızı elbette kapatabilirsiniz, ancak bağlı bulunduğunuz gerekli harçları ödeyerek yerel yönetimden izin almanız gerekmektedir. Sabit kapatma ya da hareketli kapatma arasında seçim yapıp, bazı uygulama fikirlerini ise yazımızda bulabilirsiniz.

Terasınızı kapatmak mı istiyorsunuz İşte yapmanız gerekenler…

Teras, güzel havanın tadını çıkarırken sevdiklerinizle vakit geçirmek için ideal bir alandır. Ancak tam güneşin altında uzun süre ne sohbet edebilir, ne de yemek yiyebilirsiniz, bu yüzden gölgeli alanlar yaratmak çok önemlidir. Terasınızı kapatarak güneşten, yağıştan ve rüzgârdan koruyabilirsiniz... Ayrıca üstü kapalı bir teras, dışarıda hissi vermesine rağmen, içerisi gibi dekore edilebilir, oraya çekinmeden gerçek bir yemek odası kurabilirsiniz.

Haberin Devamı

 

PERGOLA İLE AYARLANABİLİR GÜNEŞLİK

Terasın konfigürasyonuna ve mevcut alana göre pergola seçeneğini değerlendirebilirsiniz. Pergolalar, hem maliyeti düşük hem de daha ferah çözümler olarak karşınıza çıkacaktır.

Pergola, tüm stillere ve hemen hemen her konfigürasyona uyum sağlayan ahşap veya metal bir yapıdan oluştuğu için dayanıklı ve çok yönlü bir çözümdür. Pergolanın çatısı güneşlik görevi görecek şekilde delinmiştir. Filtrelenen ışığın derecesini kontrol etmek için tavana ayarlanabilir çıtalar takılabilir.

 

TERASINIZ YELKEN AÇSIN

Yelkenler, terasınıza bohem bir stil vermek istediğinizde idealdir. Denizden esinlenmiştir. Bu çözüm, basit bir gölgeleme alanı oluşturmak için duvarların arasına büyük kanvas üçgen kumaşlarının asılmasından ibarettir.

Haberin Devamı

 

STOR PERDE SİSTEMİ İLE KAPATIN

Bu uygulamada stor perde evin önüne takılır, evin içini terasa doğru uzatır.  Çok çağdaş ve tasarımcı modelleri var. Su geçirmez kumaştan oluşmaktadır. Açılan projeksiyon tipi modelleri tercih etmeniz de mümkündür.

 

KAFESLERİN ARASINDAN BİTKİLER SARKSIN

Kafeslerin uygulanması kolaydır. Ahşap veya hafif metal çıtalardan yapılmış ince bir çerçeveden oluşurlar. Yeşil bir çatı oluşturmak için yavaş yavaş yapıyı ele geçiren tırmanma bitkileri ekilir. Bu doğal çözüm, terasınızı çok estetik hale getirecektir.

 

 

KIŞ BAHÇESİNE ÇEVİRİN

Terasınızı üstü kapalı bir kış bahçesine çevirebilirsiniz. Tam kapatacağınız ve sürgülü cam pencerelerle havalandıracağınız terasınız böylece yaz-kış keyifli bir oturma alanınız olacaktır.