Püf Noktaları Pas Lekesi Nasıl Çıkar?

Pas Lekesi Nasıl Çıkar?

Son Güncellenme:

.

Pas Lekesi Nasıl Çıkar

Özellikle banyo ve mutfak gibi su ile temasın bol olduğu alanlarda görülen pas lekeleri sizin de canınızı sıkıyor mu? Bu tarz lekeleri çıkarmak her ne kadar uğraştırıcı ve zor görünse de aslında birkaç püf noktası sayesinde her türlü yüzeyden pas lekesi kolaylıkla çıkartılabilir.

Haberin Devamı

Ev aletlerindeki pas lekelerine kesin çözüm

Pas Lekesi Nasıl Çıkar

Su ile yakın ilişkide olan ev aletlerinin kaçınılmaz sonu olan pas lekelerinden kurtulmak için farklı yöntemler uygulayabilirsiniz. Örneğin ütünüzdeki pas lekesi sorununa su haznesine biraz beyaz sirke koyarak çözüm bulabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey sirke kattığınız su ütünün içindeyken ütüyü çalıştırmak ve deliklerden akan kirli suyu güzelce silmek. Kısa süre içinde hem deliklerdeki hem de ütü yüzeyindeki pas lekelerinin yok olduğunu göreceksiniz. Eski usül bulaşık makinelerinde sıklıkla karşılaşılan lekeler için ise limon tuzu etkili sonuçlar verir. Bu yöntemi uygulanırken lekeli alanın üzerine limon tuzu dökülür ve sonra alan kaynar su ile ıslatılır. Bir süre beklendikten sonra bulaşık makinesi ya boş olarak ya da kendini temizleme modunda çalıştırılır. Siz de makinenizdeki lekelerden kurtulmak için bu yöntemi deneyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Banyolardaki pas lekesi nasıl çıkar?

Pas Lekesi Nasıl Çıkar

Özellikle fayans üzerinde oluşan ve kurtulmanın zor olduğu düşünülen pas lekelerinden kurtulmak için akla ilk gelen yöntem asitli temizleyiciler olsa da, aslında bu lekeleri en hızlı ve en kolay temizleyen madde limon suyudur. Limon, içinde bulunan asit ile paslı lekesi olan alanı yumuşatarak temizlenmesini kolaylaştırır.

Pas Lekesi Nasıl Çıkar

Eğer alan limon suyu ile temizlenemeyecek kadar derin lekelenmiş ise işe yarar yöntemlerden biri de diş macunudur. Lekeli alanları diş macunu dökerek, sert kıllı bir fırça ile temizlediğinizde, parlak ve yenilenmiş fayanslara kavuşabilirsiniz.

Kumaştaki pas lekelerine çözüm

Pas Lekesi Nasıl Çıkar

Kumaş üzerinde oluşan pas lekelerine müdahale ederken hızlı davranmak gerekmektedir. Özellikle dış mekanlarda park, bahçelerde dolaşırken, piknik yaparken oluşabilecek ufak bir kaza sonucu oluşan lekelere ilk olarak limon ya da sirke sürmelisiniz. Giysinizi kullanmadığınız bir havlunun üzerine sererek lekenin olduğu yere beyaz sirke ya da yarım limonun suyunu döktüğünüzde pas lekesinin renginin açıldığını göreceksiniz. Lekeyi dağıtmama özen göstererek temiz bir bez ya da herhangi bir sünger ile ıslak alanı kurulayın. Kıyafetinizi direkt güneşin altına sererek kurumaya bırakın ve tamamen kuruduktan sonra çamaşır makinesinde normal ayarda yıkayın. Bu işlemlerden sonra pas lekesinden kurtulduğunuzu göreceksiniz. Eğer lekeden herhangi bir iz kaldı ise tüm işlemleri leke tamamen çıkana kadar tekrar edebilirsiniz.