26.01.2021 - 13:17 | Son Güncellenme:
Çiçekten çiçeğe dolaşıp bal yapan arılar, doğadaki tüm bitkilerin kokusunu çok iyi alabilirmiş. Aksi halde nasıl o leziz balları yaparlardı değil mi?
Tam bir obur olan fareler yiyecek bulabilmek için burunlarını kullanırmış. Diğer hayvanları bile kokularından tanırlar, tehlike anında kolaylıkla kaçabilirlermiş.
Bir ayı avlanmak, eşini bulmak, yavrusunu izlemek ve tehlikelerden kaçmak için koku alma yeteneğini kullanırmış. En iyi koku alan hayvanlardan biri olan ayılar, bir insandan binlerce kat iyi koku alırmış.
Avlarının kokusunu yaklaşık 3 km ileriden alabilen köpek balıkları burunlarını nefes almak için kullanmazlarmış. Burun, sadece koku almak için gelişmiş onlarda. Beyinlerinde de koku almalarını kuvvetlendiren bir bölüm varmış.
Gagalarının ucunda dış burun delikleri olan kivi kuşları uçamadığı için yerde yiyecek ararmış. Bu yüzden de çok iyi koku alabilirlermiş.
Bir yılan dışarıya çıkardığı dili ile koku alırmış. Bu yüzden ne zaman bir yılan görsek dili dışarda demek ki.
Fil dostlarımız suyu çok sever, suyun kokusunu da koku alma yetenekleriyle bulurlarmış. Daha iyi koku alabilmek için de sürekli hortumlarını aşağı yukarı hareket ettirirlermiş.
Güvelerin ne kadar iyi koku aldığını beş km uzaktaki diğer bir güvenin kokusunu almasından anlayabilirsin.
Sadık dostlarımız çok iyi koku alan hayvanlardanmış. Günlerce önceden kalan kokuları bile kolaylıkla alabilirlermiş.