02.06.2020 - 11:15 | Son Güncellenme:
Sürü sahipleri, buralara çadır kurarak yaklaşık 5 ay konaklıyor.
Hayvanlarıyla kilometrelerce yol katettikten sonra bölgeye geldiğini söyleyen Abdulsamet Korkut, "Diyarbakırdan 5 gün önce hayvanlarımızla yola çıktık.
Zorlu yolculuğun ardından buraya geldik. 5 ay yaylada kalacağız. Hayvanlardan alınan sütlerin bir kısmını peynir, yoğurt yaparken, bir kısmını da mandıracılara satacağız" dedi.
Muş Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nimet Salkım ise yayla sezonunun başladığını belirtti. Salkım, "Şenyayla'ya sürü halinde 10 binlerce hayvan, yaya olarak geliyor.
Hayvan sürüsünün bir kısmı 5, bir kısmı 10-15 gün içinde yaylaya gelebilecek. Muş bölgesi hayvan yetiştiricileri için çok müsait.
Yayla olarak çok verimli doğaya sahip. Ot, flora çeşitlerinin zengin olması hayvanların et ve süt verimini artırmasına neden oluyor.
Dolayısıyla hayvan sahiplerinin de maddi gelirleri yükseliyor" diye konuştu.