İç savaş sırasında büyük hasar gören Beyrut 1970'lilere kadar Orta Doğu'nun Parisi olarak anılıyordu. Orta Doğu'nun bir dönem en önemli ticaret merkezi olan Beyrut günümüzde küllerinden yeniden doğuyor.
Zaitunay Körfezi, kentin kalbi konumunda. Limanın da yer aldığı bölge gün batımını izlemek için ideal yerlerden biri.
Gemmayzeh Caddesi, kentin en yoğun yerlerinden biri. Burada çok sayıda mağaza ve kafe bulunuyor. Kentte görülmesi gereken yerlerden bir diğeri de Roma hamamı. Hamra bölgesi ve Hamra Caddesi de kentte turistlerin yoğun olarak bulunduğu yerler arasında.
Beyrut merkezinde çok sayıda otel bulunuyor. Her bütçeye uygun otellerin yanı sıra pansiyonlar da turistler tarafından tercih ediliyor. Ulaşım açısında yaşanılabilecek sorunlar nedeniyle merkezden uzakta konaklama tercih etmeniz tavsiye ediliyor.
Mutfağı, Türk Mutfağı'na benzeyen Beyrut, bu açıdan yabancılık çekmeyeceğiniz bir yer. Lahmacundan, künefeye pek çok lezzeti, biraz farklı tariflerle de olsa tatma imkanına sahipsiniz. Manqoushe, zahter, falafel, humus, muhammara, tabboule, mutabbal Beyrut'a gelenlerin tatması gereken lezzetlerden bazıları.
40 derecelerde seyredebilen sıcaklıklara maruz kalmamak için Beyrut'u İlkbahar ve Sonbahar aylarında gezmeniz en uygun seçim olur. Beyrut'un gece hayatı da mutlaka yaşamanız gereken bir deneyim.
Metro ağının bulunmadığı kentte şehir içi ulaşımda en çok otobüsler tercih ediliyor. Bunun yanı sıra taksiler de sürekli hareket halinde. Sık sık düzenlenen seferler, otobüs kullanımını cazip kılıyor.
Beyrut'a haftanın her günü uçakla ulaşmak mümkün. Türk Hava Yolları, Pegasus ve MEA, haftanın her günü İstanbul-Beyrut arası karşılıklı sefer düzenlemekte. Uçuş yaklaşık iki saat sürüyor.