Kadınlara evlenme izni, vali veya vasi tarafından veriliyor. Yabancılarla evlenmeye çalışan kadınlar İçişleri Bakanlığı tarafından onay almak zorunda... Gayrimüslimlerle evlilik ise adeta imkansız.
Ülkede kadınların erkek izni olmaksızın yapabilecekleri işler mevcut ancak kendi banka hesaplarını açmaları yönetmeleri hala yasak.
Suudi Arabistan'ın yasal sisteminde bir kadının ifadesi erkeğin ifadesinin yarısı değerinde. Ayrıca kadınlar erkek kardeşlerinin sahip olduğu mirasın yarısı kadarını alıyor.
Pasaportlar ve kimlik belgeleri bir erkek veli izniyle elde ediliyor. Genellikle kadınların evden tek çıkmasına da izin verilmemekte...
"Güzellik için giyinmek" kavramı yasa dışı. Kadınlar dışarı çıkarken abaya adı verilen örtüyü giymek zorundalar.
Aile dışındaki erkeklerle yapılan konuşmalar sınırlı. Ülkedeki restoranlar, üniversiteler ve diğer alanlarda ise hem 'aile' bölümü hem de sadece erkekler için ayrılmış bölüm bulunmakta.
Hayat kurtarıcı işlemler ve prosedürler bile bir erkek yakının yazılı imzası olmadan yapılamıyor.
Boşanma durumlarında, çocuklarının velayetlerini almak da Suudi kadınlar için ayrı bir sorun. Kadınlara sadece çocukları yedi (erkek) ve dokuz (kız) yaşına gelene kadar velayet izni veriliyor.