19.02.2015 - 14:17 | Son Güncellenme:
Türk Hava Kuvvetleri tarafından Nazi Almanyası'ndan satın alınan Heinkel He-111 bombardıman uçaklarındaki swastika ( gamalı haç), ay yıldız ile değiştiriliyor.
Pasifik Cephesi, II. Dünya Savaşı'nın en acımasız uygulamalarına sahne oldu. 1942 yılının Temmuz ayında Yeni Gine'nin dağlık bölgelerinde ilerlemekte olan Japon askerleri, bir grup Avustralyalı asker ile karşı karşıya geldi. Büyük bir katliamın gerçekleştiği o savaştan geriye kalanlar bugün gün yüzüne çıktı.
Biraz sonra ateşlenecek bir topun önüne bağlanarak infaz edilmeyi bekleyen İran'lı adam,19. yüzyılın sonları.
Savaş sırasında yüzünden yaralanan askerlerin takıp kullanabileceği kişiye özel maskeler yapan Bayan Ladd,
Ladd'in aralarında bulunduğu iki üç heykeltıraş onları bu karanlık ruh halinden kurtarabilmek ve onların toplum içinde rahat bir şekilde dolaşabilmesini sağlayabilmek için maskeler üretti.
Açık artırmayla kölelerin satıldığı bir dükkan,1864.
Hitler'in makam koltuğundan kalana oturup poz veren Winston Churchill,1945.
Bosnalı bir kadın, savaş sırasında hayatını kaybetmiş ve toplu mezara gömülmüş oğlunun kalıntıları üzerine yas tutarken,1992.
Mısır'da uyuyakalan bir mumya satıcısı, 1875
Van'da bir gezici kütüphane / 1970
En üstte iki bayrağın arasında görünen çocuk Sümerolog Muazzez İlmiye ÇığÇorum Namık Kemal Okulu 1921-1922
İstiklal Savaşı Yunanlılar tarafından esir alınan bir Türk askeri.
Yer: Konya'nın Bozkır İlçesiTarih: 1940Eskişehir Çifteler Köy Enstitüsü'ne gitmek için yola çıkan seçilmiş çocuklar
1980'den Günümüze Haramidere, İstanbul
Galatasaray Lisesi önü, Taksim, İstanbul1960 yılında İstiklâl Caddesi, trafiğe açıktı.
1861ABD İç Savaşı sırasında çadırda yaşayan bir asker ailesi
1900'lerAtlarla çekilen bir ambulans ve nöbetteki bir hemşire.New York.
1912Tarihin en büyük felaketlerinden birine doğru yola çıkan Titanik'in renklendirilmiş bir fotoğrafı.Liverpool.
1923Altın Boynuz (Haliç)
1930'lar.İş kovalayan bir adam. C.V.'sini sırtında taşıyor.İngiltere."3 zanaat biliyorum3 dil konuşabiliyorum3 yıl savaştım3 çocuğum varve 3 aydır işsizim.Fakat sadece BİR İŞ istiyorum."
1930İşsizler için ücretsiz çorba, kahve ve çörek.Chicago.
1935Moskova metrosunun içiMoskova Metrosu Rusya Federasyonu'nun başkenti Moskova'da bulunan dünyanın en eski ve büyük metrolarından biridir.Josef Stalin tarafından 1931'de inşaası başlatılan Moskova Metrosu, günümüzde büyüklük bakımından New York, Paris veya Londra metroları ile karşılaştırılsa da iç mimari ve dekorasyon bakımından dünyanın en güzel metrosu olduğu herkes tarafından kabul edilmektedir. Moskova Metrosu kuşkusuz dünyanın en çok yolcu taşıyan metrosudur. Her biri sanat harikası olarak kabul edilen 182 istasyonda her gün yaklaşık 9.2 milyon kadar kişi yolculuk etmektedir. Moskova Metrosu devlet tarafından işletilmektedir.
1936Sen Nehri'nde tur yaptıran kayıklar, Paris.Fransa.e
1940Şam'da sokak alışverişi.Suriye.
18 Mayıs 1940Bir bahar öğleden sonrasında New YorkGazetede yazan haber: "Nazi ordusu, şu an Paris'e 75 mil uzakta."
1940'larHava saldırısından sonra LondraEkim 1940'ta başlayan "Blitz" operasyonu Haziran 1941'e kadar sürdü. Hitler"in "Blitz" saldırısında Londra'da 20 binden fazla insan yaşamını kaybederken, 1.4 milyon kişi evsiz kaldı.II. Dünya Savaşı'nda Adolf Hitler'in Sovyet Rusyası'nı işgal etmeye karar vermesinden sonra Londra'ya saldırı durmuştu.
1950'lerBeyoğlu'nda güneşli bir günBeyoğlu, Galata'dan gelen Hristiyanlarla yabancıların, elçilikler dolaylarına ve o zamanlar "Grand Rue de Pera" denilen İstiklal Caddesi boyunca yerleşmesiyle Avrupa kenti görünümünde bir yerleşme olarak ortaya çıktı.
1957Lübnan'dan renkli bir sokak fotoğrafı.Fotoğraf: Thomas J. Abercrombie / National Geographic.
1960'larBeylerbeyi'nden Boğaziçi'nin yeşil ve mavi manzarası...
1960NYPD ekibi, kapkaççıları yakalamak için kadın kılığına girmişNYPD (New York Polis Departmanı).
1963Türk balesinin beyaz kuğusu: Gülcan TunççekiçGülcan Tunççekiç & Sait Sökmen/ Kiss Me Kate, Ankara, Türkiye.
19791979 devriminden önce, İran gençlerinin kıyafetleri (1)Tahran, İran.
19791979 devriminden önce, İran gençlerinin kıyafetleri (2)Tahran, İran.
Tasman Köprüsü Felaketi.Tazmanya, Avustralya.Kenarda asılı kalan bu arabalar şanslı olanlardan birkaç tanesi.