10.11.2012 - 14:03 | Son Güncellenme:
GİRESUNSİİRT’in Pervari İlçesi’nde düşen askeri helikopterde şehit olan askerlerden 23 yaşındaki Astsubay Kıdemli Çavuş Hakan Gemici’nin acı haberi Giresun’un Keşap İlçesi’ndeki evini yasa boğdu.Şehit Astsubay Gemici’nin, 18 Ekim’de Keşap’ta Elif Gemici ile evlendiği, birkaç gün izinin ardından da görevine döndüğü öğrenildi. Hakan Gemici’nin şehit haberini alan ailesi gözyaşlarına boğuldu. Şehit Astsubay’ın evlendikten sonra eşiyle birlikte görev yeri olan Siirt’e gittiği ve 3 kardeşinin bulunduğu öğrenildi.
GÜMÜŞHANESİİRT’in Pervari İlçesi’nde düşen askeri helikopterde şehit olan 17 asker arasında bulunan Uzman Çavuş Yusuf Tüfekçi’nin acı haberi, Gümüşhane’nin Kürtün İlçesi Akçal Köyü’ne yaşayan ailesini yasa boğdu.Jandarma Uzman Çavuş Tüfekçi’nin bir süre önce izin için memleketi Kürtün İlçesi Akçal Köyü’ne geldiği, bir hafta önce de görevine dönmek üzere ilçeden ayrıldığı belirtildi. Kenan - Asiye Tüfekçi çiftinin en büyük çocuğu olan 22 yaşındaki Uzman Çavuş Yusuf Tüfekçi’nin 3 de kardeşi bulunuyor. Acı haberle birlikte Tüfekçi ailesi gözyaşlarına boğuldu.
MANİSASiirt'in Pervari ilçesi Köprüçay mevkiinde meydana gelen helikopter kazasında 17 asker şehit oldu. Şehitlerden 4'ünün helikopter personeli, 13'ünün de jandarma özel harekatta görevli askerler olduğu belirtilirken, bir şehit acısı da Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ne düştü.Oğullarının şehit olduğu haberini vermek üzere Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Garnizon Komutanı Tarık Ercan ve Belediye Başkanı Serhat Orhan, ilçede Cumhuriyet Mahallesi Karaca Sokak’taki şehit askerin baba ocağına birlikte geldiler. Çetin ailesine acı haberi verdiler ve acılarını paylaştılar.Şehit asker Anıl Barış Çetin (31), Turgutlu’nun tanınmış öğretmenlerinde Abdullah Çetin’in oğlu. Evli ve 1 çocuk babası olan şehit asker Anıl Barış Çetin’in eşi Pınar Çetin, Ankara ODTÜ Koleji'nde İngilizce öğretmeni olarak görev yapıyor.
ADANASiirt'in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 17 askerden birinin Adana’nın Feke ilçesinden Uzman Çavuş Erdal Tekin olduğu belirtildi.Siirt'in Pervari ilçesinde takviye amacıyla Jandarma Özel Harekat timini taşıyan İl Jandarma Komutanlığına ait bir Sikorsky S-70 helikopteri, bu sabah düştü. Helikopterde bulunan 17 asker şehit oldu. Şehitlerden birinin Adana’nın Feke ilçesinden Uzman Çavuş Erdal Tekin olduğu belirtildi.Feke Kaymakamı Mehmet Balıkçılar ile İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Akgün Baydar ve diğer yetkililer ailesine haber vermek için ilçeye bağlı Gürümze köyüne gittikleri ailesine acı haberi verdikleri öğrenildi. Şehidin, 1 kız bir de erkek kardeşi olduğu ve bekar olduğu bildirildi.
ERZURUMSiirt’te askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit düşen Erzurumlu Jandarma Uzman Çavuş Kürşat Güneş’in baba ocağına ateş düştü.Erzurum’un Palandöken ilçesinde oturan Jandarma Uzman Çavuş Kürşat Güneş’in ailesi, oğullarının şehit olduğu haberiyle yıkıldı. Büyük bir acı yaşayan şehidin yakınları sinir krizi geçirdi. Baba Ağa Güneş, “Benim oğlum gönüllü askere gitti. Benim oğlumun uçakta ne işi var. Hep fakir insanların çocukları ölüyor” dedi.Hıçkırıklara boğulan anne Rahime Güneş ise, yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Askerliğini komanda olarak yapan şehit Uzman Çavuş Kürşat Güneş’in askerliğini komando olarak yaptıktan sonra gönüllü olarak uzman çavuş olduğu ve ailesiyle Siirt’e yerleştiği öğrenildi. Şehit uzman çavuşun eşinin hamile olduğu bildirildi.
GAZİANTEPSiirt'te düşen helikopterde şehit olan Uzman Çavuş Serkan Perişan'ın (23) Gaziantep’teki baba ocağına ateş düştü.Öğle saatlerinde, İstiklal Mahallesi'ndeki evine gelen rütbeli askerler aileye acı haberi verdi. Şehit Uzman Çavuş Serkan Perişan'ın yaklaşık 1 yıl önce göreve başladığı öğrenilirken, acı haberle yıkılan Perişan ailesi, olayı duyarak eve gelen yakınlarının başsağlığını kabul ediyor.Şehidin baba ocağının bulunduğu sokakta sağlık ekipleri de hazır bekletiliyor. Öte yandan, şehit Serkan Perişan'ın bir süre önce nişanlandığı da öğrenildi.
KAYSERİSiirt’te düşen helikopterde şehit olan Uzman Çavuş İbrahim Çelik’in Kayseri'deki ailesi acı haberle yıkıldı.Acı haberi yakınlarından alan Çelik ailesi, gözyaşlarına hakim olamadı. Anne Gamer Çelik'in haberi alınca fenalaştığı öğrenilirken, ailenin yakınları taziye ziyaretinde bulundu.Acı haber sonrasında şehidin ailesinin oturduğu eve Türk bayrağı asıldı. 4 yıldır uzman çavuş olan şehidin çiftin 9 çocuğundan 8'incisi olduğu, babasının yıllar önce vefat ettiği, annesi ile küçük kardeşinin uzun süredir kirada oturduğu öğrenildi.
BARTINSiirt’in Pervari ilçesinde düşen askeri helikopterde şehit olan Jandarma Kıdemli Çavuş Erkan Yalçın’ın acı haberi, Bartın’da yaşayan ailesini yasa boğdu.Jandarma Özel Harekat Timi’ni taşıyan Siirt İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Skorsky S-70 helikopterinin Siirt-Şırnak-Van üçgeninde yer alan Herekol Dağı'nda düşmesi sonucu şehit olan 17 askerden Jandarma Kıdemli Çavuş Erkan Yalçın’ın baba ocağına ateş düştü. Bartın’ın Ulus ilçesinde yaşayan Yalçın ailesi, oğullarının şehit olduğu haberi ile yasa boğuldu. Sabah saatlerinde Yalçın ailesinin evi dev Türk bayrakları ile donatıldı. Güçlükle ayakta durabilen şehidin babası Ahmet Yalçın, oğlu ile en son Ramazan Bayramı’nda görüştüğünü söyledi. Şehidin annesi Zeynep Yalçın ise, yaktığı ağıtlar ile yürekleri dağladı. Şehidin ikiz kardeşi Jandarma Astsubay Ercan Yalçın’ın da güçlükle ayakta durabildiği gözlendi.Şehidin cenazesinin yarın öğle namazının ardından memleketi Bartın’da toprağa verileceği öğrenildi
KAHRAMANMARAŞSiirt’tin Pervari ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında şehit olan Kahramanmaraşlı Jandarma Uzman Çavuş Ömer Büyükköse’nin evlenmeye hazırlandığı öğrenildi.Pervari’de meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 17 askerden biri olan 24 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ömer Büyükköse’yle ilgili acı haberi ailesine iletmek üzere Karamanlı Mahallesi 19. Sokak'taki evine giden jandarma yetkilileri, evde kimseyi bulamadı. Şehidin annesi Nurgül Büyükköse ve babası Süleyman Büyükköse’nin, şehidin nişanlısı ile düğün hazırlıkları için Perşembe günü Siirt’e gittiği öğrenildi. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ömer Büyükköse’nin aralık ayının ilk haftası düğün yapmayı planladığı öğrenildi.
KONYASiirt’te askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Konyalı Piyade Uzman Çavuş Mesut Şeker’in ailesine acı haber verildi.Siirt’in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 17 asker arasında bulunan Piyade Uzman Çavuş Mesut Şeker’in (32) Konya’nın Akşehir ilçesine bağlı Reis beldesinde yaşayan annesine ‘Şehadet’ haberi askeri yetkililer ve ilçe protokolü tarafından verildi. Sağlık görevlileri eşliğinde beldeye giden Akşehir Garnizon Komutanı Albay Ali İhsan İmre, İlçe Kaymakamı Ali Dursun, İlçe Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul ile askeri yetkililer, Mesut Şeker’in annesi Ayşe Konuk’a oğlunun şehit olduğu haberini verdi. Acı haberi alan anne gözyaşları içinde bir hafta önce gördüğü ilginç rüyayı anlattı. Anne, “Rüyamda beyaz gelinlik giyerken kendimi gördüm. Meğer bu oğlumun beyaz kefen giyeceğine işaretmiş” diye ağladı.Fenalaşan anneye sağlık ekipleri müdahale etti. Belde halkı da Mesut Şeker’in şehit olduğu haberi sonrası eve taziye ziyareti için geldi. Türk bayrağı asılan evde taziyeler kabul ediliyor. Şehidin babaannesi Fadimana Şeker'e de acı haber askerler tarafından verildi.2 yıl önce babası vefat eden şehidin eşinden ayrıldığı, çocukları 9 yaşında Merve ve 6 yaşında Mevlüt Kağan’ın annesi ile birlikte yaşadığı öğrenildi.
MERSİNSiirt'in Pervari İlçesi'nde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 17 askerden biri olan Uzman Çavuş Eren Kızılgedik'in memleketi Mersin'deki evi yasa boğuldu.Askeri yetkililer, bekar olan Eren Kızılgedik'in şehit olduğu haberini merkez Yenişehir İlçesi Çiftlikköy Mahallesi'nde oturan çiftçi babası Ergün ile anne Fatma Kızılgedik'i bildirdi. Acı haberle yıkılan anne Fatma Kızılgedik fenalık geçirdi. Eve akın eden yakınları tarafından teselli edilmeye çalışılan anne, "Bu acıya nasıl dayanılır. Gitti kuzum genç yaşta" diye ağıt yaktı. 4 çocuk babası Ergün Kızılgedik ise metanetli görünmeye çalıştı. Sağlık ekiplerinin hazır bekletildiği ev ise Türk Bayrakları ile donatıldı.Şehit Eren Kızılgedik'in cenazesinin yarın Mersin'de toprağa verileceği bildirildi.
DENİZLİSiirt’in Pervari ilçesi kırsalında meydana gelen helikopter kazasında şehit olan Hava Teknik Astsubay Üstçavuş Vedat Avcı’nın (25) Denizli’de yaşayan annesinin evinde yas var.Avcı’nın şehit olduğu haberi, Hacıkaplanlar Mahallesi’nde yaşayan annesi Cemile Avcı’ya askeri yetkililer tarafından iletildi.Babası birkaç yıl önce vefat ettiği öğrenilen Avcı’nın şehit olduğu haberi annesine verilirken sağlık görevlileri de hazır bulundu.Şehit annesini yaşadığı ev ve sokağa Türk bayrakları asıldı.Afyonkarahisar’ın Dazkırı ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Avcı’nın yeni evlendiği öğrenildi.
KAYSERİSİİRT’in Pervari İlçesi’nde düşen askeri helikopterde şehit olan 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Onur Karasungur’un acı haberi, Kayseri’nin Pınarbaşı İlçesi Elbaşı Beldesi’nde oturan ailesini gözyaşına boğdu.Acı haberle birlikte şehidin evine dev Türk bayrağı asılırken, şehidin babası Bilge ve annesi Hanife Karasungur fenalaştı. Şehidin annesi Hanife Karasungur’un bir süne önce kalp ameliyatı olduğu ve solunum problemi nedeniyle evinde solunum cihazı yardımıyla nefes aldığı belirtildi. Şehit Uzman Çavuşun Kurban Bayramında iznini ailesiyle geçirdiği ve 10 gün önce yeniden birliğine katıldığı öğrenildi.Elbaşı Beldesi’nde oturan Bilge ve Hanife Karasungur çiftinin 2’si kız 7 çocuğundan en küçüğü olan Jandarma Uzman Çavuş Onur Karasungur’un şehit haberi yakınlarını yasa boğdu. Kardeşleriyle birlikte inşaatlarda çalışan Onur Karasungur’un ailesine bakabilmek için uzman çavuşluk sınavına girdiği ve yaklaşık 1.5 yıl önce atanarak Şırnak’ta göreve başladığı öğrenildi.
KIRKLARELİŞehit Jandarma Üsteğmen Ersan Yenici, 2009-2011 yılları arasında Bursa İl Jandarma Komutanlığı’nda görev yapmıştı. Doğal Hayatı Koruma Bölük Komutanlığı yapan Üsteğmen Yenici, çevre konularında duyarlılığı ile tanınıyordu.Şehit Üsteğmen Ersan Yenici, Siirt’e tayini çıkmadan önce, Bursa’daki evinde kucağına aldığı kızıyla, arka fonda eşiyle düğünde çekilen fotoğrafın görüldüğü bu pozu vermişti. Üsteğmen Yenici’nin şehit düştüğü haberi, Bursa’da birlikte çalıştığı arkadaşlarını üzüntüye boğdu.
DİYARBAKIRSİİRT’in Pervari İlçesi’nin kırsal kesiminde düşen helikopterde şehit olan 17 askerden Uzman Çavuş Murat Yıldızhan’ın Diyarbakır’ın Çermik İlçesi’ndeki baba ocağına ateş düştü.Pervari’de düşen helikopterde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Murat Yıldızhan’ın memleketi Diyarbakır’ın Çermik İlçesi Başarı Köyü’ndeki baba ocağına ateş düştü. Bir yıllık evli olan ve 6 yıldır uzman çavuşluk yapan 28 yaşındaki Yıldızhan’ın ailesine acı haberi yetkililer verdi. Baba Sabri Yıldızhan’ın tarlada çalışırken şehit haberini aldığı öğrenildi. Anne Remziye ile şehit uzman çavuşun bir yıllık eşi haberi alınca fenalık geçirdi. Köye giden doktorlar, anne ve şehidin eşini kontrol altında tutarken, baba Sabri Yıldızhan taziyeleri kabul etti.
ANKARASİİRT’te askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 27 yaşındaki Pilot Üsteğmen Yakup Çınar’ın Ankara’daki ailesinin evinde yas var. 2 yıllık evli Yakup Çınar’ın eşi Fethiye Çınar’ın 3 aylık hamile olduğu öğrenildi.Askeri yetkililer, sabah saatlerinde meydana gelen kazanın ardından sağlık ekipleriyle şehit Yakup Çınar’ın Fatih Ulubatlı Hasan Mahallesi’ndeki babaevine gitti. Yetkilelerden oğullarının şehit olduğunu öğrenen baba Kemal Çınar ile anne Fatma Çınar büyük üzüntü yaşadı. Çınar çifti ve şehidin kız kardeşlerini haberin duyulmasının ardından gelen komşuları ve yakınları sakinleştirilmeye çalıştı.Ailenin evine Türk bayrağı asılırken, Kemal Çınar, evin önüne kurulan çadırda başsağlığına gelenleri karşıladı. Şehit annesi ile kardeşleri Serpil ve Sevcan, fotoğraflarına sarılarak, ağladı. Şehit Yakup Çınar’ın eşi Fethiye Çınar 3 aylık hamile olduğu belirtildi.