Gündem 2019 LGS ne zaman? MEB LGS kılavuzu

2019 LGS ne zaman? MEB LGS kılavuzu

10.05.2019 - 11:39 | Son Güncellenme:

LGS ne zaman yapılacak? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenecek olan 2019 LGS için yayınlanan kılavuzda güncelleme yapıldı. İşte LGS'ye girecek 8. sınıf öğrencileri için tüm detaylar...

2019 LGS ne zaman MEB LGS kılavuzu

MEB tarafından düzenlenecek olan LGS için geri sayım başladı. Sınav kılavuzu daha önceden yayınlanmıştı. Geçtiğimiz günlerde ise kılavuzda güncelleme yapıldığı duyuruldu. Peki, LGS ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

LGS NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı 8. sınıf öğrencilerine uygulanacak olan LGS için tarihi 1 Haziran olarak belirledi. Öğrenciler 1 Haziran Pazar günü sınava girecekler.

KILAVUZ İÇİN TIKLAYINIZ

LGS KILAVUZUNDA GÜNCELLEME

Bakanlığa, özellikle ek süre verilen engelli adayların muaf olabilecekleri alt testler (yabancı ve din kültürü ve ahlak bilgisi alt testi) varsa birinci oturum sürelerinin ne kadar olacağıyla ilgili çok sayıda soru yöneltildi. Bakanlık bunun üzerine öğrencilere rehberlik edecek bilgileri güncellenen kılavuza ayrıntılı olarak dahil etti.

Buna göre, sınav başvuru ve uygulama kılavuzunun 10. maddesinde yer alan "Sınavın Uygulanması" bölümüne eklenen yeni "c" maddesine göre, ek süre verilen engelli adaylarda; yabancı dil alt testinden muaf olanların birinci oturumdaki toplam süresi 80 dakika olacak. Bu adaylardan din kültürü ve ahlak bilgisi alt testinden muaf olanların birinci oturumdaki toplam süresi 80 dakika; yabancı dil ve din kültürü ve ahlak bilgisi alt testlerinden muaf olanların birinci oturumdaki toplam süresi ise 65 dakika uygulanacak.

Haberin Devamı

DİN KÜLTÜRÜ TESTİNDEN MUAF OLANLAR

Öte yandan din kültürü ve ahlak bilgisi alt testinden muaf olan adayların birinci oturumdaki toplam sürelerinin ne olacağı ile ilgili aynı bölüme eklenen ç maddesine göre, din kültürü ve ahlak bilgisi alt testinden muaf adayların birinci oturumdaki toplam süresi 60 dakika olacak.

2018 LGS'de de bu adaylar için birinci oturumda toplam 60 dakikalık süre verilmişti. Kılavuzdaki güncellemeyle bu uygulama kılavuzda açık bir şekilde belirtilmiş oldu.

SINAV SALONUNA SU İLE GİRİLEBİLECEK

MEB'e sınav salonlarına öğrencilerin su getirip getiremeyecekleriyle çok fazla soru iletilmesi üzerine kılavuzun "10.Sınavın Uygulanması" bölümüne yeni bir cümle eklendi.

Buna göre, öğrenciler sınav salonlarına bandajı çıkarılmış şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilecekler.