Gündem 65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı İstanbul ve diğer illerin saatleri! 65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı cezası ne kadar?

65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı İstanbul ve diğer illerin saatleri! 65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı cezası ne kadar?

29.11.2020 - 11:24 | Son Güncellenme:

Koronavirüs vaka sayısının günden güne artması nedeniyle yeni tedbirler uygulanmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında alınan yeni kararlar 81 ile duyuruldu. Bu kararların arasında risk grubunda olan 65 yaş üstü vatandaşlar da yer aldı. Gün içinde 65 yaş üstü vatandaşlar için yasak saatleri belirlendi. Peki 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı saatleri kaçta başlıyor, ne zaman bitiyor? 65 yaş üstü sokağa çıka yasağına uymayanlar ne kadar ceza ödeyecek? İşte başta İstanbul olmak üzere diğer iller için de geçerli olan 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı saatleri...

65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı İstanbul ve diğer illerin saatleri 65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı cezası ne kadar

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede 65 yaş üstü vatandaşları ilgilendiren kurallar da açıklandı. Konuya ilişkin detaylar belirlendi. Alınan kararlar sonrasında artık 65 yaş üstü istediği zaman dışarı çıkamayacak. Ancak İçişleri Bakanlığı'nın belirlediği saat aralığında sokağa çıkabilecek. Peki 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı saatleri kaç? İşte tüm illerin uyması gereken kısıtlama saatleri ve aksi durumda verilecek ceza tutarı...

Haberin Devamı

65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAATLERİ KAÇ?

65 yaş üstü vatandaşlar gün içinde 10:00-13:00 saatleri arasında dışarı çıkabilecek. Diğer saatlerde dışarı çıkmak yasak oluyor.

65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI CEZASI NE KADAR?

Sokağa çıkma yasağına uymayanlara, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi uyarınca 3 bin 150 TL idari para cezası kesiliyor.