Gündem 7 aylık bebek beslenmesinde püf noktalar

7 aylık bebek beslenmesinde püf noktalar

01.05.2018 - 17:21 | Son Güncellenme:

Bebeklerin bakımı ve beslenmesi ilk doğduğu andan itibaren en önemli konulardan biridir. Bebekler ilk doğduğundan belli bir döneme kadar anne sütü ile beslenmelidir. Anne sütünden sonra ek gıdaya geçilmesi bebeğin gelişimi için çok önemlidir.

7 aylık bebek beslenmesinde püf noktalar

Bebeklerin 7 aylık olduğu dönem en çok dikkat edilmesi gereken süreçlerdendir. Bu süreçte bebekler yemek yemek dahil pek çok şeyi kendi başlarına yapmak eğilimindedirler. Bu süreçte bebeğin beslenme özelliğine göre yemek listesi hazırlanması önemlidir. Çocuğun kendi beslenebilme yetisini kazanacağı özellikte liste hazırlamak da bir artı değer olacaktır. 7 aylık bebeğin ek gıda ile beslenmesi önemlidir. Özellikle bu süreçte çocuğu fiziksel olarak rahatsız etmeyecek gıdaların seçilmesi önem taşımaktadır. Çiğnemesi ve yutması son derece kolay olan besinler tercih edilmeli ya da gıdalar bu özellikte hazırlanmalıdır.

Haberin Devamı

Bebek beslenmesinde 7. ayda dahil edilen besinler nelerdir?

Bebekler 7 aylık olduklarında farkındalıkları, zekaları, talepleri son derece etkin hale gelmiş durumdadır. Bu nedenle beslenmeleri de özel olmalıdır. 7 aylık bebek kahvaltısında bulunması gereken besinler dikkatle seçilmelidir. Bu besinler bebeği rahatsız etmeyecek hafif besinler olmalıdır. Gaz sorunu yaratmayacak ve hazımsızlık yaşatmayacak ağır içerikli besinler olmamalıdır. 7 aylık dönemde çocuğun sütünün içerisine çok az miktarda bebek ekmeği koymak hem bebeğin sütün dışındaki katı maddelere alışmasında kolaylık sağlar hem de bünyesinin süt dışındaki besinlere uyumu daha kolay olmaktadır. Sabah kahvaltısında bebeklere verilmesi gereken besinler:

Haberin Devamı

· İki günde bir tam yumurta sarısı verilmesi uygun görülmektedir.

· Yine iki günde bir ceviz içinin yarısı verilmelidir.

· Yine bir adet badem içi yemeye uygun hale getirilerek verilmelidir (tuzsuz badem ).

· Ceviz ,badem ve az miktarda peynir ezilip karıştırılıp verilmelidir.

· Bu yapılan karışım bebeğin gelişimi için hem protein hem de vitamin değerleri açısından çok önemlidir. Bu karışım yapılırken miktarları ve uygun hale getirilmesi önemlidir.

7 aylık bebekerin beslenmeleri ne kadar sıklıkta olmalıdır?

Bebeklerin bu süreçte günde 5 öğün beslenmesi gerekmektedir. Bu süreçte anne sütü azaltılmalıdır. Yoksa çocuk anne sütünü tercih etmek isteyebilir. Anne sütünün gece verilmesi bu dönemde daha önemlidir. En önemli besin maddelerinden biri de balıktır. Bu dönemde taze satın alınan balıklar bebeklere verilmelidir. Bebeğe balık haftada bir verilmelidir. Bu bebeğin ihtiyacı olan omega ihtiyacı için yeterli olacaktır. Balık etini püre yaparak vermek bebeğin sindirimi için son derece önemlidir. Ancak bu noktada balık seçiminde önemli detaylar vardır. Deniz balıklarından dip balıklar kesinlikle yedirilmemelidir. Bu balıklar ağır metalleri topladığı için bebeklere zararlıdır. Ayrıca bu tür balıklar yetişkinler için de zararlı olabilmektedir. Bebeklere verilmeyecek balıklar kiremit balıkları, kılıç balığı, ve uskumru balığıdır.