Gündem7 yaşındaki mağdur müdahil avukat oldu

7 yaşındaki mağdur müdahil avukat oldu

17.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 1993’te dönemin Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın’ın da aralarında bulunduğu ikisi asker 16 kişinin öldürülmesiyle sonuçlanan olaylara ilişkin davanın görülmesine dün Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı

7 yaşındaki mağdur müdahil avukat oldu

Mağdur avukatlarının nakil taleplerine itiraz ettiği dava Yargıtay’dan verilecek kararın beklenmesi için ertelendi. Duruşmaya Lice’de yaşanan olayların 7 yaşındaki mağdurlardan Yunus Muratakan da diğer mağdurların avukatı olarak katıldı.
Lice’de 22 Ekim 1993’te çıkan olaylarda Tuğgeneral Aydın’ın da aralarında bulunduğu 16 kişi yaşamını yitirmiş, ilçede çok sayıda ev ve işyeri yakılmıştı. Olayı soruşturan savcı, iddianameyi zaman aşımına bir gün kala tamamlayarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na göndermişti. 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kabul ettiği iddianamede dönemin Diyarbakır Jandarma Alay Komutanı Emekli Albay Eşref Hatipoğlu ile Üsteğmen Tünay Yanardağ hakkında “Taammüden öldürme”, “Halkı isyana ve birbirini öldürmeye teşvik”, “Cürüm işlemek üzere teşekkül oluşturma” suçlarından ağırlaştırılmış ömürboyu hapis ile 24 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Davanın dün görülen ilk duruşmasına tutuksuz sanıklar Hatipoğlu ve Yanardağ katılmazken, mağdurlar ve avukatları katıldı. Olaylar sırasında 7 yaşında olan ve ailesine ait iki ev yanan Muratakan da duruşmaya mağdur avukatı olarak katıldı. Olaylarda dört akrabasının yaralandığını belirten Muratakan’ın görüntüleri Lice hakkında hazırlanan belgeselde de yayınlanmıştı. 1993’te Lice’ye gelen kameralara, “Lice korucu olmak istemiyor. Biz korucu olmak istemiyoruz” diye bağıran Muratakan, duruşmada “Orada tutulan tutanakların tamamı gerçeğe aykırıdır. Bahtiyar Aydın’ın öldürüldüğü bölge hala ortadadır. Krokide o bölgede üzüm bağlarının olduğu belirtilmiş. Ancak orada üzüm bağları yoktur. Mahkeme keşif yapmalıdır. Eğer dosya nakledilecekse mağdurlar bir kez daha mağdur olacaklardır. Sanıkların tutuklanmasını istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Sanık albay Afrika’da
Mahkeme Başkanı Ali Girgin, bunun üzerine sanıkların duruşmanın nakledilmesine ilişkin talebi üzerine dosyanın Adalet Bakanlığı’na gönderildiğini, dosyanın nakli için Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin vereceği kararın bekleneceğini açıkladı. Girgin, bu aşamada duruşmaya katılan müşteki ve mağdurların, sanıklar hakkında şikayetçi olup olmadıkları yönündeki beyanlarına başvurulacağını söyledi. Yanardağ’ın avukatı Hikmet İşler de müvekkilinin Kurmay Albay rütbesiyle dört ay önce emekli olduğunu belirterek, “Kendisi Afrika’da bir şirkette yönetici. Soruşturma sırasında ifadesi alınmadı. Rahatsızlığı nedeniyle rapor alarak gelemedi. Mahkemenin dosyaya bakmasına dair görev yetkisinin bulunduğuna ilişkin karar verildikten sonra mağdurlar dinlensin” dedi.

KEŞFETYENİ
Berk Atan kaza geçirmişti! Günler sonra ilk paylaşım
Berk Atan kaza geçirmişti! Günler sonra ilk paylaşım

Cadde | 04.05.2025 - 10:14

Berk Atan'ın da içinde bulunduğu araç geçtiğimiz günlerde kaza yapmıştı. Ünlü oyuncudan günler sonra ilk paylaşım geldi.

Yazarlar